Intresset för billig mat ökar dramatiskt

Foto Pressbild
Arla ser en dramatisk ökning på sina receptsidan där sökningar efter billiga recept ökat med mer än 400 procent under det senaste året.

Med ett tufft ekonomiskt år i backspegeln har de flesta svenskar varit tvungna att se över sin ekonomi och göra aktiva val för att hushålla med sina pengar. 
På receptsidan Arla.se har man sedan september 2022 sett en ökning på över 400 procent av sökningar efter billiga recept, jämfört med samma period föregående år. 

Den minskade matbudgeten kan också vara ett hot mot folkhälsan.
På receptsidorna, som har närmare 200 000 besökare dagligen, har intresset för billiga recept ökat med över 400 procent sedan september 2022, jämfört med samma period föregående år.  

– Den kraftiga ökningen av sökningar efter billiga recept på vår hemsida är en tydlig indikation på att svenskarnas matvanor förändrats. Givet läget vill vi på Arla, nu mer än någonsin, inspirera konsumenter till hur man kan laga god mat som är både näringsrik och billig, och att inte slänga mat som luktar och smakar bra, säger Tony Fredriksson, innehållschef Arla.se. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil