Kaffe-policy skapar kontrovers

Arkivbild MostPhotos
Restriktioner och möjliga löneavdrag för kaffedrickande har blivit en känsloladdad fråga i Hudiksvalls kommun, där anställda riskerar avdrag beroende på arbetsgrupp. Kontroversen växer och når sociala medier.

I Hudiksvalls kommun har en kontroversiell kaffe-policy lett till starka reaktioner bland anställda. Enligt rapporter kan avdrag om 20 till 150 kronor göras beroende på arbetsgrupp, vilket skapat missnöje. Hudiksvalls beslut är inte unikt; enligt en undersökning från Kommunalarbetaren har minst 25 procent av Sveriges kommuner liknande policies. I städer som Örebro, Jönköping och Vänersborg förväntas vissa anställda betala för sitt eget kaffe.

Kommundirektören i Hudiksvall, Lena Högback, försöker mildra uppståndelsen genom att påpeka att policyn funnits länge och inte infördes nyligen som en sparåtgärd. Hon understryker att variationerna inom kommunen kommer diskuteras internt. Reaktionerna från ungdomar och andra kommentatorer har fokuserat på varför det finns skillnader mellan arbetsplatser, även inom samma kommun. Krav på en enhetlig policy för att undvika ojämlikhet och missnöje växer.

Många refererar till principen om ”allas lika värde” och efterfrågar en rättvisare och enhetlig inställning till kaffeavgifter på arbetsplatser. Diskussionen på sociala medier blir en plattform för uttrycka förvirring och krav på förändring.

Undersköterskor förväntas betala för sitt eget kaffe på jobbet i flera kommuner, och vissa ersätts med direkta löneavdrag. Detta fenomen sprider sig över landet och utmanar arbetsplatser att hantera kaffepolitiken på ett sätt som undviker missnöje och ojämlikhet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

440 miljoner kronor till Arlabönder

Arlabönder runt om i Sverige kommer att dela på en utdelning på cirka 440 miljoner kronor som en del av den efterlikvid som beslutades av Arlas högsta beslutande organ. Det totala beloppet för hela Arlas nordiska mjölkbönder är cirka 270 miljoner euro.

Ökar ersättningen till norrländska mjölkbönder

Från och med den 1 mars 2024 höjer Norrmejerier ersättningen för mjölkråvara med 30 öre. Beslutet välkomnas av både mjölkbönder och företagsledningen som ser det som ett nödvändigt steg med tanke på de utmaningar som mjölkbönderna i Norrland står inför.

Premiär för två nya Snabbgross Club

Den 29 februari slår Axfoods restauranggrossist Snabbgross upp portarna för två nya butiker i det medlemsbaserade konceptet Snabbgross Club, denna gång i Luleå och Västerås. Detta innebär att nu totalt nio butiker i Sverige erbjuder unika restaurangvaror och stora förpackningar till låga priser för både företags- och privatkunder.

Svenskt nej till CSDDD: En besvikelse

Idag stod det klart att EU-medlemsstaterna inte kunde enas om EU-direktivet om företags ansvar för mänskliga rättigheter och miljö, CSDDD. Vid mötet i COREPER blev det tydligt att det inte fanns någon majoritet bakom förslaget, och enligt uppgifter var Sverige det enda landet som planerade att rösta nej.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil