Kiviks Musteri expanderar med äppelodlingar

Foto Pressbild
Kiviks Musteri tar ett betydande steg framåt genom att arrendera Högestad och Christinehofs äppelodling, vilket kommer att öka deras äppelträdsbestånd till imponerande 190 000 träd.

Kiviks Musteri, en av Sveriges mest framstående fruktodlare och producenter, har beslutat att arrendera äppelodlingarna i Högestad och Christinehof. Denna strategiska satsning innebär en betydande expansion av Kiviks Musteris äppelträdsbestånd, som redan uppgår till 120 000 träd i Kivik och på Solnäs Gård utanför Lund.

Högestad och Christinehof Förvaltnings AB, ett ledande svenskt jordbruks- och skogsföretag och Skånes största jordägare, har varit en central aktör inom odling och markanvändning. Med nästan hälften av sin mark inom skogsbruket och resterande del fördelad över odlad mark, arrende och naturreservat, har företaget etablerat sig som en viktig spelare i regionen.

Utveckling av Äppelodlingen: Modernitet och Mångfald
Startad 2013, har äppelodlingen i Torup utanför Kivik växt från 5 hektar till dagens imponerande 20 hektar. Fem olika äppelsorter, inklusive Aroma, Elise, Frida, Ingrid Marie och Rubinola, frodas här och gör odlingen till en av Sveriges mest moderna. Christian Negendanck, VD på Högestad & Christinehofs gods, och Thomas Jensen, VD på Kiviks Musteri, betonar det gemensamma fokuset på biologisk mångfald och nära samarbete med forskarvärlden. Samarbetet innebär en möjlighet att ytterligare utveckla arbetet och bevara äppelodlingen i Österlen-regionen.

För Kiviks Musteri är detta arrendeavtal en väg att förverkliga deras vision om att levandegöra Österlen. Genom att öka antalet äppelträd i området och skapa fler dryckesalternativ strävar företaget efter en långsiktig och hållbar framtid. Detta steg markerar en kontinuerlig satsning på att bevara och främja svenskt fruktodlingsarv.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil