Kiviks musteri lanserar nyhet

Djuprosa äppelmust | Foto Pressbild
Kiviks musteri har avslutat äppelskörden och lanserar nu den första nyheten, för första gången i form av en djuprosa äppelmust.

Kiviks Musteri har alldeles nyligen avslutat årets äppelskörd. Med det följer en tid av full fart på musteriet på Österlen, skriver företaget. Så snart skörden avslutats börjar musteriets äppelpress snurra för fullt och de olika jästankarna fyllas med olika sorters must som ibland får jäsa vidare till cider.

Musteriet presenterar nu för första gången en djuprosa äppelmust.

Musten som från och med nu finns att hitta i Kiviks musteris egna butiker i Kivik och på Solnäs gård utanför Lund samt i deras webbshop skiljer sig avsevärt från resterande must och cider-produkter i sortimentet Våra finaste.

För första gången lanseras en äppelmust med en djuprosa kulör från den ovanliga och särskilt vackra rödköttiga äppelsorten Red Love – som även fått ge namn till den rosé-färgade musten.

– Det är alltid roligt att se resultatet av arbetet med att välja äppelsorter, skörda dem vid rätt tid och sedan hitta de optimala smakkombinationerna när vi äntligen kan låta andra smaka nyheterna. Men just Red Love är något helt nytt – vilket naturligtvis gör det extra spännande att höra vad andra tycker om denna lite kontroversiella dryck, säger Carl Levinsson, cidermakare och femte generationen hos Kiviks musteri.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil