Klarna lanserar ny funktion med Tradera

Foto Pressbild
Klarna lanserar nu en ny funktion med Tradera som gör det möjligt att sälja vidare sina tidigare köp.

Nu lanserar Klarna en ny funktion som gör det möjligt för användare att sälja vidare sina tidigare köp direkt via Klarna-appen. 
Funktionen lanseras i samarbete med Tradera och hjälper användare att snabbt och enkelt hitta nya hem till saker som de inte längre behöver, genom smidigt förifyllda- och Klarna-verifierade annonser som görs tillgängliga för 3,4 miljoner användare på Tradera. 

Klarna lanserar nu en funktion i sin app som gör det lättare för användare att snabbt och enkelt sälja vidare sina tidigare Klarnaköp. Funktionen lanseras tillsammans med Tradera, berättar företaget i ett pressmeddelande.
Genom att annonsen fylls i automatiskt på Tradera med bilder och produktbeskrivning, gör funktionen att användare sparar både tid och energi och i förlängningen förenklar funktionen för konsumenter att bidra till den cirkulära ekonomin och tjäna pengar på kuppen. Funktionen kommer fortsätta utvecklas och snart kommer det även vara möjligt att få förslag på rekommenderat pris på produkten man vill sälja. 

Andrahandsmarknaden har vuxit avsevärt de senaste åren med onlinebaserade marknadsplatser som gör det enklare för konsumenter att köpa och sälja second hand. Tradera har sett en tillväxt i säljvolym på 37% från 2019 till 2021. I ekonomiskt tuffare tider är fler öppna för shoppingalternativ som gör det möjligt att både spara och tjäna pengar. 

Trots detta visar nya siffror från en Yougov-undersökning att nästan var tredje svensk aldrig sålt vidare en produkt online – framförallt därför att det tar för lång tid att skapa en annons (39%) samt att man inte vet hur man ska prissätta produkten (19%). Samtidigt uppger de som köper second hand online att de oroar sig för såväl kvalitén (23%) som äktheten (17%) på de produkter som säljs. Klarnas nya funktion svarar upp mot dessa problem genom att den gör det enklare för säljare att lägga upp annonser, samt ökar tilliten hos potentiella köpare. En Klarna-verifierad annons visar potentiella köpare att säljaren betalat för produkten genom Klarna vid ett tidigare tillfälle och att säljaren genomgått Klarnas identifikationsprocess, skriver Klarna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil