Klart med ny butik för Lidl i Borås

Foto Pressbild
Nästa år kommer Lidl att öppna sin andra butik i Borås. Den nya butiken hamnar centralt på Varbergsvägen intill riksväg 40.

Nu står det klart att Borås under 2024 får sin andra Lidl-butik, meddelar dagligvarukedjan.
Butiken ska byggas i centrala Borås, vid Varbergsvägen alldeles intill riksväg 40. Lidl kommer dela fastigheten med ett parkeringshus för cirka 200 bilar.

– Ytterligare en butik i Borås har stått på vår önskelista under en längre tid. Den nya butiken har ett perfekt läge och vi ser fram emot att vara med på ett hörn när Borås växer ytterligare, säger Carl Balcer, fastighetsdirektör hos Lidl Sverige.

Lidl Sverige har tillsammans med Borås kommuns parkerings AB tecknat avtal med Serneke om att bygga den nya fastigheten.
Bygget inleds i augusti och beräknas vara klart under sommaren 2024.

Lidls nya butik får en yta om 1 900 kvm. Planerad premiäröppning för den nya butiken är under vintern 2024.

– Vi fortsätter arbetet med att bidra till att utveckla de städer vi etablerar oss i. Vi är med och skapar förutsättningar för liv och rörelse i området. Det är ett kvitto på att Lidl är en pålitlig partner för stadsutveckling, säger Christoffer Wennergren som är fastighetschef hos Lidl Sverige.

– Butiken längs Varbergsvägen kommer förlänga centrala Borås, och utgöra porten till staden. Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med Borås kommuns parkeringsbolag och Serneke, och att välkomna nya kunder när vi slår upp dörrarna under 2024, tillägger Wennergren.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil