Nu står det klart att Borås under 2024 får sin andra Lidl-butik, meddelar dagligvarukedjan.
Butiken ska byggas i centrala Borås, vid Varbergsvägen alldeles intill riksväg 40. Lidl kommer dela fastigheten med ett parkeringshus för cirka 200 bilar.

– Ytterligare en butik i Borås har stått på vår önskelista under en längre tid. Den nya butiken har ett perfekt läge och vi ser fram emot att vara med på ett hörn när Borås växer ytterligare, säger Carl Balcer, fastighetsdirektör hos Lidl Sverige.

Lidl Sverige har tillsammans med Borås kommuns parkerings AB tecknat avtal med Serneke om att bygga den nya fastigheten.
Bygget inleds i augusti och beräknas vara klart under sommaren 2024.

Lidls nya butik får en yta om 1 900 kvm. Planerad premiäröppning för den nya butiken är under vintern 2024.

– Vi fortsätter arbetet med att bidra till att utveckla de städer vi etablerar oss i. Vi är med och skapar förutsättningar för liv och rörelse i området. Det är ett kvitto på att Lidl är en pålitlig partner för stadsutveckling, säger Christoffer Wennergren som är fastighetschef hos Lidl Sverige.

– Butiken längs Varbergsvägen kommer förlänga centrala Borås, och utgöra porten till staden. Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med Borås kommuns parkeringsbolag och Serneke, och att välkomna nya kunder när vi slår upp dörrarna under 2024, tillägger Wennergren.