Klimatsmart matkasse skaffar nya delägare

Skärmdump Savabl.se
Saveabl är en matkassesatsning med klimatsmarta ambitioner, byggd på kasserade varor. Nu får man in två nya delägare och ska speeda upp satsningen.

Saveabl har som ambition att minska matsvinnet och tror att dess matkassar kan bidra till att lösa det problemet.
Kassarna innehåller nämligen matvaror som kasserats av producenter och grossister och kommer med recept på rätter som ska ta högst 15 minuter att laga.

Göteborgs-baserade Saveabl grundades av Jeroen Thijssen (vd), Alexander Losjö Dahlström, Emil Petzén och Jesper Larsson.
Nu får man nya delägare i form av Gabriela Saavedra och Micael Wiklander, köper 17 procent av aktierna och tar plats i bolagets styrelse.

– Gabriela och jag träffade Jeroen och Emil i maj och kände direkt att Saveabl var en investering för oss. Vi drivs båda av hållbarhetsfrågor och har ett intresse av god och näringsriktig mat och är dessutom småbarnsföräldrar med begränsad tid för att handla och tillaga klimatsmart och nyttig mat, säger Micael Wiklander som själv provat matkassen och säger sig ”imponeras över kvaliteten och de goda recepten”.

Wiklander är majoritetsägare i finansbolaget Fedelta företagslån och Gabriela Saavedra är bland annat vd och delägare i familjekortet.se där Micael Wiklander också är delägare.

Planen vad avser Saveabl är nu, bland annat, att lansera matkassen nationellt under 2023.
Man har även skrivit ett avtal med Matsmart om leverans av klimatsmart granola.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil