Korad till Sveriges bästa handelsplats

Foto Pressbild
Heimstaden är stolta över att stadsdelscentrat Kronprinsen har vunnit det prestigefyllda priset "Commercial Space of the Year" på NCSC Awards. Trots tuff konkurrens från många av landets bästa köpcentrum stack satsningen i Malmö ut och knep första platsen.

NCSC Awards är en årlig tävling som hyllar branschens mest framgångsrika, innovativa och kreativa insatser. Vinnarna i den svenska tävlingen utsågs den 11 april 2024 under en galakväll på Downtown Camper i Stockholm, där Kronprinsen alltså tog hem titeln ”Commercial Space of the Year”.

Motiveringen från NCSC-juryn lyder:

”Denna nya tids kommersiella plats tar väl hand om platsens rika historia samtidigt som man skapat moderna och innovativa lösningar. Masterplanen är tydlig och konsekvent med omsorgsfullt utformade miljöer där man skickligt utnyttjat små och speciella ytor. Man vårdar och lyfter fram historien i byggnaden samtidigt som gestaltningen är modern och nytänkande. Med hög kvalitet på material och detaljer har man skapat en plats som känns varm och omhändertagande.”

Sedan 2021 har man arbetat med att modernisera Kronprinsen och göra den till Malmös självklara mötesplats. Med en helt unik cykelpassage som leder hela vägen in i hjärtat av centrat, kombinerat med omsorgsfullt utvalda material och tilltalande planlösningar, har man blåst nytt liv i byggnaden och närområdet.

”Vi är så glada över utmärkelsen ’Commercial Space of the Year’. Det är en fjäder i hatten och bekräftar allt hårt arbete som vi, tillsammans med våra partners, lagt ner på att modernisera denna ikoniska byggnad”, säger Maria Petersson, vd på Heimstaden Sverige.

”Det är en smått otrolig förändring som Kronprinsen genomgått de senaste åren och slutprodukten uppfyller alla förväntningar. Det har vi fått höra från både kunder och hyresgäster och det är kul att juryn på NCSC Awards också tyckte det. Nu siktar vi på att vinna den nordiska finalen också”, tillägger Sara Escobar, Centrumledare på Kronprinsen.

Ett stort tack riktas till alla partners, inte minst NCC som agerat total entreprenör och Pilotage AB som varit projektledare, samt till alla kunder som har bidragit till att göra Kronprinsen till Malmös självklara mötesplats.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil