Krav finalist hos Livsmedelspriset

Foto Pressbild
Krav är nominerat som en av tre finalister till Livsmedelspriset, vilket delas ut under Livsmedelsdagarna i Tylösand 21 september.

”Krav har ett starkt opinionsarbete för hur vår jord ska överleva framöver och visar på hur en organisation och del av livsmedelsmarknaden tar sig an motvind: genom att kavla upp ärmarna, fokusera och genomföra”.

Så lyder juryns motivering till varför Krav är en av tre finalister för Livsmedelspriset.

– Vi är väldigt tacksamma och glada över att vara i final. Vi behöver fler bin, humlor och maskar – och det får vi när fler väljer Krav-märkt. Som alla navigerar vi i en orolig omvärld med stort prisfokus och därmed utmanande tider. Krav svarar på detta genom att hissa seglen och få ordentlig styrfart på skutan när det blåser, säger Emma Rung, vd för Krav.

– Vi har dubblerat vår synlighet i media jämfört med förra året, och vi ser en ökning av Krav-certifierade livsmedelskunder och fler Krav-märkta produkter på hyllorna – detta i ett läge när omvärlden är oerhört tuff. Det är ett styrkebesked, menar Emma Rung.

Axfoundation och Brödinstitutet är också nominerade till Livsmedelspriset. Vem som får priset tillkännages på Livsmedelsdagarna som hålls 20-22 september i Tylösand.

Priset delas sedan 1964 ut av nätverket Livsmedel i fokus.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil