Kungahuset avslutar samarbete med Marabou

Arkivbild MostPhotos
Kungahuset har avslutat sitt partnerskap med Marabou som kunglig hovleverantör. Beslutet bekräftas av hovets pressavdelning och är en konsekvens av kontroverserna kring Marabous ägare, Mondelez, och deras verksamhet i Ryssland.

I en överraskande vändning har Kungahuset officiellt avslutat sitt samarbete med Marabou som kunglig hovleverantör. Beslutet bekräftades av hovets pressavdelning genom ett mejl till TT. Hovleverantörsnämnden, som samlade bedömningar i slutet av föregående år, valde att inte förnya Marabous ställning som kunglig hovleverantör.

Marabou i Blåsväder
Marabou, känt för sina chokladprodukter, hamnade i blåsväder under det gångna året i samband med ägaren Mondelez och dess svartlistning av den ukrainska myndigheten National Agency on Corruption Prevention (NACP). Svartlistningen var en direkt följd av Mondelez verksamhet i Ryssland. Åtgärden ledde till att flera butiker valde att ta bort Marabous produkter från sina hyllor och företag som SJ, SAS och Försvarsmakten bojkottade varumärket.

Mondelez Åtgärder och Efterspel
Mondelez, i ett försök att mildra konsekvenserna, meddelade att de skulle separera sin ryska verksamhet från resten av företaget innan årsskiftet. Trots detta avståndstagande från den ryska verksamheten kommer den inte att stängas eller säljas. Marabous kontroversiella kopplingar och den efterföljande bojkotten från flera håll tycks nu ha lett till avslutningen av deras relation med Kungahuset.

Om Hovleverantörskap
Hovleverantörsnämnden består av omkring 130 kungliga hovleverantörer enligt Kungliga Hovleverantörsföreningen. Dessa företag förser Kungahuset med olika produkter och tjänster. Valet att bryta med Marabou speglar Kungahusets strävan efter att upprätthålla en positiv och etisk relation med sina partners.

Framtida Impakt och Reflektioner
Det återstår att se hur detta beslut kommer att påverka Marabous rykte och företagets långsiktiga relationer med andra kunder och samarbetspartners. För Kungahuset markerar det ett tydligt ställningstagande för etik och moral i deras affärsrelationer, vilket kan ha påverkan på deras övriga hovleverantörer och framtida val av partners.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

440 miljoner kronor till Arlabönder

Arlabönder runt om i Sverige kommer att dela på en utdelning på cirka 440 miljoner kronor som en del av den efterlikvid som beslutades av Arlas högsta beslutande organ. Det totala beloppet för hela Arlas nordiska mjölkbönder är cirka 270 miljoner euro.

Ökar ersättningen till norrländska mjölkbönder

Från och med den 1 mars 2024 höjer Norrmejerier ersättningen för mjölkråvara med 30 öre. Beslutet välkomnas av både mjölkbönder och företagsledningen som ser det som ett nödvändigt steg med tanke på de utmaningar som mjölkbönderna i Norrland står inför.

Premiär för två nya Snabbgross Club

Den 29 februari slår Axfoods restauranggrossist Snabbgross upp portarna för två nya butiker i det medlemsbaserade konceptet Snabbgross Club, denna gång i Luleå och Västerås. Detta innebär att nu totalt nio butiker i Sverige erbjuder unika restaurangvaror och stora förpackningar till låga priser för både företags- och privatkunder.

Svenskt nej till CSDDD: En besvikelse

Idag stod det klart att EU-medlemsstaterna inte kunde enas om EU-direktivet om företags ansvar för mänskliga rättigheter och miljö, CSDDD. Vid mötet i COREPER blev det tydligt att det inte fanns någon majoritet bakom förslaget, och enligt uppgifter var Sverige det enda landet som planerade att rösta nej.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil