Lånar en halv miljard efter jätteförlusten

Ann Sonne, kommunikationschef hos Instabee | Foto Pressbild
Lastmile-företaget Instabee gjorde en storförlust förra året men klarar nu upp situationen med ett lån på en halv miljard kr från sina ägare.

Last mile-bolaget Instabee, som driver Instabox och Budbee, gjorde en förlust på 1,1 miljarder kronor under 2022.
Samtidigt skrevs värdet på företaget ned från 18 till 13,5 och slutligen till 11,6 miljarder av ägarna i början på året.

Nu lånar man en halv miljard kronor från just ägarna med Kinnevik, som sitter på 13 procent av aktierna, i spetsen, rapporterar Di.se.

– Vi har investerat cirka 250 miljoner kronor i Instabee i linje med vårt fokus på att fortsätta investera i de bolag som vi ser stor potential i, säger Torun Litzén, kommunikationsdirektör hos Kinnevik, till tidningen.

Creades, som äger 5,5 procent, ska ha stoppat in 150 miljoner kr i bolaget i form av ett konvertibellån, som senare omvandlas till aktier.

– Det är som sagt en del i vårt löpande arbete och innebär att vi får bättre förutsättningar att arbeta på ett kostnadseffektivt sätt, säger Ann Sonne, kommunikationschef hos Instabee.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil