Lånar en halv miljard efter jätteförlusten

Ann Sonne, kommunikationschef hos Instabee | Foto Pressbild
Lastmile-företaget Instabee gjorde en storförlust förra året men klarar nu upp situationen med ett lån på en halv miljard kr från sina ägare.

Last mile-bolaget Instabee, som driver Instabox och Budbee, gjorde en förlust på 1,1 miljarder kronor under 2022.
Samtidigt skrevs värdet på företaget ned från 18 till 13,5 och slutligen till 11,6 miljarder av ägarna i början på året.

Nu lånar man en halv miljard kronor från just ägarna med Kinnevik, som sitter på 13 procent av aktierna, i spetsen, rapporterar Di.se.

– Vi har investerat cirka 250 miljoner kronor i Instabee i linje med vårt fokus på att fortsätta investera i de bolag som vi ser stor potential i, säger Torun Litzén, kommunikationsdirektör hos Kinnevik, till tidningen.

Creades, som äger 5,5 procent, ska ha stoppat in 150 miljoner kr i bolaget i form av ett konvertibellån, som senare omvandlas till aktier.

– Det är som sagt en del i vårt löpande arbete och innebär att vi får bättre förutsättningar att arbeta på ett kostnadseffektivt sätt, säger Ann Sonne, kommunikationschef hos Instabee.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil