Lanserar klimatsmart ny hybridblöja

Foto Pressbild, Essity
Essity lanserar sin första hybridblöja under varumärket Libero: Libero Touch Hybrid, en blöja som enligt företaget har klart mindre klimatpåverkan.

Hybridblöjan, som till viss del är tvätt- och återanvändningsbar, har 35 procents mindre klimatpåverkan jämfört med en vanlig blöja, skriver Essity. 
Produkten är delvis resultatet av ett samarbete med föräldrar och barn i Norden, som gett sin feedback under utvecklingsprocessen.Liberos nya hybridblöja består av två delar; en återanvändningsbar textilbyxa som kombineras med ett absorberande engångsinlägg.
Vid blöjbyten kan man antingen återanvända textilbyxan direkt eller tvätta den om det behövs. Det absorberande inlägget slängs efter användning, precis som en vanlig blöja. 

– Fördelen med Libero Touch Hybrid är att den har 35 procent lägre klimatpåverkan jämfört med en vanlig blöja från Libero. Störst klimatvinst görs genom att produkten kräver 22 procent mindre material tack vare att textilbyxan återanvänds och att mindre material används i inläggen, vilket även bidrar till minskade transporter och mindre hushållsavfall, skriver Essity i en pressrelease. 

I jämförelsen med en vanlig blöja är även miljöpåverkan från tvätt och torkning av textilbyxan inkluderad.
– Med Libero Touch Hybrid erbjuder vi föräldrar ett mer miljövänligt och hållbart alternativ som inte kompromissar med barnets komfort eller välmående, menar Lena Forsaeus, marknadschef för Libero Norden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil