Lidl svarar på avloppslukt-kritik

Arkivbild MostPhotos
En Lidl-butik i Köping hamnade i blåsväder när en avloppslukt spred sig, vilket ledde till klagomål från kunder. Miljöinspektörer ryckte ut och nu bemöter Lidl händelsen.

En Lidl-butik i Köping stod nyligen inför kritik när kunder upplevde en stark avloppslukt, vilket resulterade i att kommunens miljöinspektörer genomförde en kontroll.

Klagerapporter om Avloppslukt i Lidl-butiken
Efter flera klagomål från besökare om en ”outhärdlig avloppslukt” initierades en kontroll av miljöinspektörer från Köpings kommun. I den efterföljande kontrollrapporten framkom avvikelser och brister i butikens underhållsrutiner, vilket tros vara orsaken till den obehagliga lukten.

Avvikelser och Brister i Underhållsrutiner
Miljökontrollanterna noterade avvikelser som låg till grund för den illaluktande situationen och konstaterade att butiken luktat i cirka en till två månader utan adekvata åtgärder. Brister i rutiner för underhåll av lokalen och dess inredning framkom i kontrollrapporten.

Lidl Bemöter Kritiken och Ger Förklaring till Lukten
Lidls presschef, Nahir Aslan, svarar på kritiken och förklarar vad som låg bakom den obehagliga lukten i butiken.

Ständigt Pågående Arbete för Renhet och Fräschhet
I ett mejl till Nyheter24 påpekar Aslan att det är en kontinuerlig strävan att hålla butikerna rena och fräscha för att möjliggöra en normal shoppingupplevelse för kunderna.

Tekniskt Fel som Orsak till Luktproblemet
Enligt Lidls presschef orsakades lukten av ett tekniskt fel. Efter att ett vattenlås återinstallerats felaktigt släpptes lukten igenom efter en spolning av avloppen. Felet har nu åtgärdats, och enligt Aslan finns ingen lukt kvar i butiken.

Uppföljning av Miljöinspektörer för Åtgärder
Miljöinspektörerna kommer att följa upp kontrollen den 8 februari för att säkerställa att problemen har åtgärdats och att butiken nu uppfyller kraven för en hälsosam och luktfri miljö.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

440 miljoner kronor till Arlabönder

Arlabönder runt om i Sverige kommer att dela på en utdelning på cirka 440 miljoner kronor som en del av den efterlikvid som beslutades av Arlas högsta beslutande organ. Det totala beloppet för hela Arlas nordiska mjölkbönder är cirka 270 miljoner euro.

Ökar ersättningen till norrländska mjölkbönder

Från och med den 1 mars 2024 höjer Norrmejerier ersättningen för mjölkråvara med 30 öre. Beslutet välkomnas av både mjölkbönder och företagsledningen som ser det som ett nödvändigt steg med tanke på de utmaningar som mjölkbönderna i Norrland står inför.

Premiär för två nya Snabbgross Club

Den 29 februari slår Axfoods restauranggrossist Snabbgross upp portarna för två nya butiker i det medlemsbaserade konceptet Snabbgross Club, denna gång i Luleå och Västerås. Detta innebär att nu totalt nio butiker i Sverige erbjuder unika restaurangvaror och stora förpackningar till låga priser för både företags- och privatkunder.

Svenskt nej till CSDDD: En besvikelse

Idag stod det klart att EU-medlemsstaterna inte kunde enas om EU-direktivet om företags ansvar för mänskliga rättigheter och miljö, CSDDD. Vid mötet i COREPER blev det tydligt att det inte fanns någon majoritet bakom förslaget, och enligt uppgifter var Sverige det enda landet som planerade att rösta nej.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil