Lidl svarar på avloppslukt-kritik

Arkivbild MostPhotos
En Lidl-butik i Köping hamnade i blåsväder när en avloppslukt spred sig, vilket ledde till klagomål från kunder. Miljöinspektörer ryckte ut och nu bemöter Lidl händelsen.

En Lidl-butik i Köping stod nyligen inför kritik när kunder upplevde en stark avloppslukt, vilket resulterade i att kommunens miljöinspektörer genomförde en kontroll.

Klagerapporter om Avloppslukt i Lidl-butiken
Efter flera klagomål från besökare om en ”outhärdlig avloppslukt” initierades en kontroll av miljöinspektörer från Köpings kommun. I den efterföljande kontrollrapporten framkom avvikelser och brister i butikens underhållsrutiner, vilket tros vara orsaken till den obehagliga lukten.

Avvikelser och Brister i Underhållsrutiner
Miljökontrollanterna noterade avvikelser som låg till grund för den illaluktande situationen och konstaterade att butiken luktat i cirka en till två månader utan adekvata åtgärder. Brister i rutiner för underhåll av lokalen och dess inredning framkom i kontrollrapporten.

Lidl Bemöter Kritiken och Ger Förklaring till Lukten
Lidls presschef, Nahir Aslan, svarar på kritiken och förklarar vad som låg bakom den obehagliga lukten i butiken.

Ständigt Pågående Arbete för Renhet och Fräschhet
I ett mejl till Nyheter24 påpekar Aslan att det är en kontinuerlig strävan att hålla butikerna rena och fräscha för att möjliggöra en normal shoppingupplevelse för kunderna.

Tekniskt Fel som Orsak till Luktproblemet
Enligt Lidls presschef orsakades lukten av ett tekniskt fel. Efter att ett vattenlås återinstallerats felaktigt släpptes lukten igenom efter en spolning av avloppen. Felet har nu åtgärdats, och enligt Aslan finns ingen lukt kvar i butiken.

Uppföljning av Miljöinspektörer för Åtgärder
Miljöinspektörerna kommer att följa upp kontrollen den 8 februari för att säkerställa att problemen har åtgärdats och att butiken nu uppfyller kraven för en hälsosam och luktfri miljö.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil