Livsmedelskontroll på populär pizzeria

Foto Arkivbild
Efter ett larm om matförgiftning på en restaurang och pizzeria i Skövde genomförde Miljösamverkan i Östra Skaraborg en oanmäld livsmedelskontroll. Avvikelser och hygienproblem upptäcktes, vilket kan medföra hälsorisker.

Miljösamverkan i Östra Skaraborg reagerade på ett larm om matförgiftning från en restaurang och pizzeria i Skövde. För att undersöka situationen genomförde de en oanmäld livsmedelskontroll för att säkerställa efterlevnad av livsmedelslagstiftningen. Kontrollen avslöjade avvikelser som indikerar bristande efterlevnad av livsmedelskrav. Brist på grundläggande hygienförutsättningar och dålig hygien före, under och efter matlagningen var några av de kritiska punkterna som noterades.

Hygienproblem och slitna köksutrustningar
Restaurangen och pizzerian fick kritik för att använda slitna skärbrädor och för att ha bristfällig hygien på förvaringshyllor. Rapporten noterade specifika brister som ”oförpackade ostbitar förvarades i frysen utan tillräckligt skydd” och att ”vattenpistolen i diskrummet hade ingrodd smuts”.

Brist på nödvändiga hygienåtgärder
Enligt kontrollrapporten saknade verksamheten grundläggande hygienåtgärder, vilket kan vara en potentiell hälsorisk för kunderna. Bristerna innebar ett direkt brott mot livsmedelslagstiftningen och kräver omedelbara åtgärder för att säkerställa en säker och hygienisk livsmedelsmiljö.

Åtgärder och följdåtgärder efter kontrollen
Efter att Miljösamverkan konstaterade dessa avvikelser kommer restaurangen och pizzerian förväntas implementera omedelbara åtgärder för att uppfylla hygien- och livsmedelskraven. Det är också troligt att de kommer att övervakas och krävas påföljder om de inte snabbt rättar till bristerna.

Framtida insatser för att säkerställa överensstämmelse
Detta fall belyser vikten av regelbundna och oanmälda livsmedelskontroller för att säkerställa att restauranger och pizzerior upprätthåller höga hygienstandarder och efterlever livsmedelslagstiftningen. Kundernas hälsa och säkerhet bör alltid vara högsta prioritet för alla livsmedelsverksamheter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil