Livsmedelskontroll på populär pizzeria

Foto Arkivbild
Efter ett larm om matförgiftning på en restaurang och pizzeria i Skövde genomförde Miljösamverkan i Östra Skaraborg en oanmäld livsmedelskontroll. Avvikelser och hygienproblem upptäcktes, vilket kan medföra hälsorisker.

Miljösamverkan i Östra Skaraborg reagerade på ett larm om matförgiftning från en restaurang och pizzeria i Skövde. För att undersöka situationen genomförde de en oanmäld livsmedelskontroll för att säkerställa efterlevnad av livsmedelslagstiftningen. Kontrollen avslöjade avvikelser som indikerar bristande efterlevnad av livsmedelskrav. Brist på grundläggande hygienförutsättningar och dålig hygien före, under och efter matlagningen var några av de kritiska punkterna som noterades.

Hygienproblem och slitna köksutrustningar
Restaurangen och pizzerian fick kritik för att använda slitna skärbrädor och för att ha bristfällig hygien på förvaringshyllor. Rapporten noterade specifika brister som ”oförpackade ostbitar förvarades i frysen utan tillräckligt skydd” och att ”vattenpistolen i diskrummet hade ingrodd smuts”.

Brist på nödvändiga hygienåtgärder
Enligt kontrollrapporten saknade verksamheten grundläggande hygienåtgärder, vilket kan vara en potentiell hälsorisk för kunderna. Bristerna innebar ett direkt brott mot livsmedelslagstiftningen och kräver omedelbara åtgärder för att säkerställa en säker och hygienisk livsmedelsmiljö.

Åtgärder och följdåtgärder efter kontrollen
Efter att Miljösamverkan konstaterade dessa avvikelser kommer restaurangen och pizzerian förväntas implementera omedelbara åtgärder för att uppfylla hygien- och livsmedelskraven. Det är också troligt att de kommer att övervakas och krävas påföljder om de inte snabbt rättar till bristerna.

Framtida insatser för att säkerställa överensstämmelse
Detta fall belyser vikten av regelbundna och oanmälda livsmedelskontroller för att säkerställa att restauranger och pizzerior upprätthåller höga hygienstandarder och efterlever livsmedelslagstiftningen. Kundernas hälsa och säkerhet bör alltid vara högsta prioritet för alla livsmedelsverksamheter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

440 miljoner kronor till Arlabönder

Arlabönder runt om i Sverige kommer att dela på en utdelning på cirka 440 miljoner kronor som en del av den efterlikvid som beslutades av Arlas högsta beslutande organ. Det totala beloppet för hela Arlas nordiska mjölkbönder är cirka 270 miljoner euro.

Ökar ersättningen till norrländska mjölkbönder

Från och med den 1 mars 2024 höjer Norrmejerier ersättningen för mjölkråvara med 30 öre. Beslutet välkomnas av både mjölkbönder och företagsledningen som ser det som ett nödvändigt steg med tanke på de utmaningar som mjölkbönderna i Norrland står inför.

Premiär för två nya Snabbgross Club

Den 29 februari slår Axfoods restauranggrossist Snabbgross upp portarna för två nya butiker i det medlemsbaserade konceptet Snabbgross Club, denna gång i Luleå och Västerås. Detta innebär att nu totalt nio butiker i Sverige erbjuder unika restaurangvaror och stora förpackningar till låga priser för både företags- och privatkunder.

Svenskt nej till CSDDD: En besvikelse

Idag stod det klart att EU-medlemsstaterna inte kunde enas om EU-direktivet om företags ansvar för mänskliga rättigheter och miljö, CSDDD. Vid mötet i COREPER blev det tydligt att det inte fanns någon majoritet bakom förslaget, och enligt uppgifter var Sverige det enda landet som planerade att rösta nej.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil