Måste jägare laga vego på bokmässan?

Foto MostPhotos
I en insändare i Göteborgs-Posten klagar en skribent på att det i år bara ska tillåtas vegetariska matvarianter och smakprov på Bokmässan.

Insändarskribenten tycker att det hela är ”kränkande” och vad som får det epitetet är att endast smakprov av vegetariskt slag får erbjudas publiken på Bokmässan i höst.
Bakgrunden till det är i sin tur att klimatfrågan är ett av de teman mässan har i år.

– Under ett antal år har Svenska jägareförbundet vid sin monter informerat om viltkött. Ett kött som är näringsrikt, hälsosammare än tamdjurskött och närproducerat genom tillvaratagande av vår egen naturs förnyelsebara överskott. Viltköttet kommer från djur som är skonade från slakthusens skräckkammare, påpekar insändarskribenten.

– Men i år får endast smakprov av vegetariskt slag erbjudas publiken på Bokmässan! Vegetarisk mat betyder ofta importerade grönsaker och frukter. Mat från de skövlade regnskogarnas sojaodlingar och från monokulturer på andra sidan jorden. Eller mat som producerats i energikrävande växthus, fortsätter skribenten som hävdar att ”all den här maten transporteras tusentals mil med långtradare och fraktas över oceanerna. De här transporterna spyr ut gigantiska mängder koldioxid”.

Därav konstaterandet att hen blir kränkt av Bokmässans vegetariska framtoning detta år.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil