Mer svenskt hos Lidl med nya leverantörer

Foto Lidl
Lidl Sverige fortsätter att satsa på svensk mat. Nu kommer produkter från flera nya svenska leverantörer att landa på butikshyllorna.

Lidl Sverige fortsätter satsa på svensk mat. Utbudet av svenska produkter har ökat under de senaste åren samtidigt som allt fler konsumenter har upptäckt att de inte behöver tumma på kvaliteten när de handlar på Lidl, skriver företaget.

– Vi fortsätter att utöka vårt sortiment av svensk mat. Vi ser en ökad efterfrågan, framförallt inom chark och mejeri där vi både utvecklar våra egna märkesvaror och tar in nya leverantörer. Det är speciellt kul att få hälsa Brödernas deli och Dahlbergs välkomna till Lidls butikshyllor i våra över 200 butiker, säger Therese Åstrand, inköpare hos Lidl Sverige.

Brödernas har sedan 1928 producerat svenska delikatesser. De flesta av deras produkter innehåller inga konserveringsmedel eller socker. 
Bolaget är verksamt i Göteborg. Från och med nu finns fem pålägg från Brödernas i Lidls charkdisk.

Det helt svenskägda slakteriet Dahlbergs inledde redan 1888 sin produktion av välsmakande kött av prima kvalitet. Lidl säljer från och med nu spareribs, skinkstek och benfri kotlett i bit.

Fakta/Nytt svenskt hos Lidl
Norrländskt Tunnbröd – Kvarnvingen
Cottage Cheese Mini (1,5 %) – Ängens
Krav-märkt Prästost (31 %) – Ängens
Kokt skinka i tunna skivor – Brödernas
Rökt skinka i tunna skivor – Brödernas
Delikatessrostbiff i skivor – Brödernas
Kokt skinka i skivor 280g – Brödernas
Rökt skinka i skivor 280g – Brödernas
Spareribs Natur – Dahlbergs
Skinkstek – Dahlbergs
Kotlett benfri i bit – Dahlbergs

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil