Miljöovänliga kontor gör oss missnöjda

58 procent av de svarande anställda blivit mer miljömedvetna under pandemin | Foto Pressbild, Essity
Många tycker att deras kontor och arbetsplatser har för dålig miljö, enligt svar i en undersökning som hygienbolaget Essity nu presenterar.

Samtidigt som allt fler återgår till sina arbetsplatser upplever 42 procent av Sveriges kontorsanställda att deras kontor är för miljöovänligt, hävdar Essity utifrån en ny undersökning man låtit göra. 
Var tredje svarande är dessutom besviken över att arbetsgivaren inte har förbättrat miljöinsatserna på kontoret under pandemin, enligt samma undersökning.

När Essity lät 2 000 kontorsarbetande svenskar svara på frågor rörande miljöarbetet på deras arbetsplatser framkom att 58 procent av de svarande anställda blivit mer miljömedvetna under pandemin. 
Samtidigt, i en tid då allt fler börjar återgå till sina kontor, upplever hela 42 procent av de anställda att de som svarat att deras kontor är för miljöovänligt.

Återvinning och minskat avfall, energianvändning och bättre intern kommunikation kring hållbarhet är viktigast när de svarande listar åtgärder de önskar ska prioriteras.
– Vår undersökning visar också att nästan 7 av 10 väljer jobb baserat på företagets hållbarhetsanseende. Då förstår man hur viktigt ett miljövänligt kontor är för arbetsgivare som vill behålla och attrahera rätt personal, fortsätter Evelyn Börjesson som är marknadschef för Tork Sverige

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil