Mot rymden uppåt väggarna i Karlstad

Här är konstverket ”Mot rymd” på plats igen i offentligheten i Karlstad. Foto: Coop Värmland
20 år efter en förödande brand i centrala Karlstad är ett välkänt konstverk på plats i staden igen, rapporterar Coop Värmland som gör en kulturinsats.

Det är konstverket ”Mot rymd” av Lars Sjögren, i många år ett välkänt inslag i stadsmiljön men som efter branden i Domus Karlstad för drygt 20 år sedan inte varit offentligt.

Men i samband med att Coop Värmland bygger Coop Tullholmen är konstverket tillbaka och har fått sin formella invigning.
Avtäckningen leddes av Mats Dahlberg, före detta kulturredaktör på NWT och Ulla-Britt Sjögren, änka till Lars Sjögren, tillsammans med representanter från fastighetsägarna och Coop Värmland. Ceremonin gästades också av en månghövdad och konstintresserad publik.

– Det gläder mig att detta fina verk återigen blir uppmärksammat, säger Mats Dahlberg som i sin roll som journalist följt verket i många år. Att det var Ulla-Britt Sjögren som ledde avtäckningen var för mig också en självklarhet, då det är hon som ska stå i fokus.

– Vi har en liten konstsamling hos oss i Coop Värmland som vi är stolta för, säger Coop Värmlands vd Anneli Borg Lundgren.
– Av den anledningen är vi tacksamma för att konstverket klarade branden för snart 20 år sedan.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil