Mot rymden uppåt väggarna i Karlstad

Här är konstverket ”Mot rymd” på plats igen i offentligheten i Karlstad. Foto: Coop Värmland
20 år efter en förödande brand i centrala Karlstad är ett välkänt konstverk på plats i staden igen, rapporterar Coop Värmland som gör en kulturinsats.

Det är konstverket ”Mot rymd” av Lars Sjögren, i många år ett välkänt inslag i stadsmiljön men som efter branden i Domus Karlstad för drygt 20 år sedan inte varit offentligt.

Men i samband med att Coop Värmland bygger Coop Tullholmen är konstverket tillbaka och har fått sin formella invigning.
Avtäckningen leddes av Mats Dahlberg, före detta kulturredaktör på NWT och Ulla-Britt Sjögren, änka till Lars Sjögren, tillsammans med representanter från fastighetsägarna och Coop Värmland. Ceremonin gästades också av en månghövdad och konstintresserad publik.

– Det gläder mig att detta fina verk återigen blir uppmärksammat, säger Mats Dahlberg som i sin roll som journalist följt verket i många år. Att det var Ulla-Britt Sjögren som ledde avtäckningen var för mig också en självklarhet, då det är hon som ska stå i fokus.

– Vi har en liten konstsamling hos oss i Coop Värmland som vi är stolta för, säger Coop Värmlands vd Anneli Borg Lundgren.
– Av den anledningen är vi tacksamma för att konstverket klarade branden för snart 20 år sedan.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil