Mutti kontrar gällande matsvinn

Italienska tomatproducenten Mutti som säljer konserverade produkter tycker att just sådana är ett effektivt vapen mot matsvinn.

Mutti vill att vi ska ersätta färska tomater med konserverade för att minska vårt matsvinn.
Nu publicerar man recept med tips om hur man kan göra så för att minska svinnet.

Matsvinn är som bekant ett stort problem och det mesta av det uppstår i hemmen.
Mutti tror att ett bidrag till lösningen är att använda mer konserverad frukt och grönsaker.

Att äta mat som redan är tillagad innan man lagar mer, använda restingredienser till grytor och soppor och tillaga större mängder för att ha mat i flera dagar är bland de åtgärder svenska konsumenter redan vidtar för att minska matsvinnet, menar man.

– Konserver som till exempel tomater förbises helt enkelt som en reducerande åtgärd, även om 43 procent  håller med om att konserverade tomater potentiellt kan göra det lättare att förhindra matsvinn. Faktum är att så många som 68 procent är öppna för att prova att använda konserverade tomater i recept där de normalt skulle använda färska, skriver Mutti.

Procentsatserna relaterar sig till en undersökning som gjorts och gäller hur stor andel som svarat på ett visst sätt.

– Min erfarenhet är att många människor tänker mycket traditionellt kring hur man använder konserverade kontra färska produkter för matlagning, säger Carlo Casoni, kökschef hos Mutti.

– Få vet att konserverade tomater har många fler användningsmöjligheter än de klassiska pastasåserna, pizzapåläggen och sopporna som de flesta redan använder dem till. Det är synd, för konserverade tomater som Muttis är en fantastisk smakhöjare i många recept, tillägger han.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil