Näringslivsprofiler tar rodret för ny laxodling

Foto Pressbild
Ett gäng namnkunniga näringslivsprofiler har skapat Cibonum Group AB som ska leda storsatsningen på en landbaserad laxodling i Sverige.

Cibonum Group AB; bildat av ett konsortium av namnkunniga investerare som vill verka för att främja den hållbara och lokala laxodlingsindustrin i Sverige genom aktivt ägande av Re:ocean, skriver man i en pressrelease.

”Med en hypermodern produktionsanläggning i Säffle siktar Re:ocean på att förse den svenska detaljhandeln och restaurangsektorn med lokalt producerad lax som är av högsta kvalitet och smak som dessutom är frisk och klimatpositiv”, fortsätter man.

“Vi skall vara det finansiella ankaret för Re:ocean och tillsammans med vår branschkunskap ger vi en solid grund för dess expansion och dess uppdrag att innovera laxodlingen i Sverige. Re:ocean revolutionerar fiskindustrin med en landbaserad laxodling i Säffle som kan tillgodose 20 procent av de svenska konsumenternas efterfrågan på lax. Vi som ägare har ett gemensamt starkt engagemang för en lokal och hållbar produktion av hälsosamma livsmedel,”
säger Anders Svensson, tidigare Ica-boss och nu ordförande för Cibonum Group AB.

Några av Cibonum Group AB:s största investerare är Mathias Kamprad, Per Josefsson, Pelle Törnberg och Per Lindberg.

Samtidigt förskjuts starten för den landbaserade laxodlingen som nu ska vara i produktion 2027, enligt ny plan.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil