Näringslivsprofiler tar rodret för ny laxodling

Foto Pressbild
Ett gäng namnkunniga näringslivsprofiler har skapat Cibonum Group AB som ska leda storsatsningen på en landbaserad laxodling i Sverige.

Cibonum Group AB; bildat av ett konsortium av namnkunniga investerare som vill verka för att främja den hållbara och lokala laxodlingsindustrin i Sverige genom aktivt ägande av Re:ocean, skriver man i en pressrelease.

”Med en hypermodern produktionsanläggning i Säffle siktar Re:ocean på att förse den svenska detaljhandeln och restaurangsektorn med lokalt producerad lax som är av högsta kvalitet och smak som dessutom är frisk och klimatpositiv”, fortsätter man.

“Vi skall vara det finansiella ankaret för Re:ocean och tillsammans med vår branschkunskap ger vi en solid grund för dess expansion och dess uppdrag att innovera laxodlingen i Sverige. Re:ocean revolutionerar fiskindustrin med en landbaserad laxodling i Säffle som kan tillgodose 20 procent av de svenska konsumenternas efterfrågan på lax. Vi som ägare har ett gemensamt starkt engagemang för en lokal och hållbar produktion av hälsosamma livsmedel,”
säger Anders Svensson, tidigare Ica-boss och nu ordförande för Cibonum Group AB.

Några av Cibonum Group AB:s största investerare är Mathias Kamprad, Per Josefsson, Pelle Törnberg och Per Lindberg.

Samtidigt förskjuts starten för den landbaserade laxodlingen som nu ska vara i produktion 2027, enligt ny plan.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil