Nu är mobilen etta när svenskar shoppar

Foto MostPhotos
För första gången är det fler svenskar som föredrar att använda mobilen istället för datorn när de handlar på nätet, enligt siffror från Klarna.

För första gången är det fler svenska konsumenter som föredrar att använda mobiltelefonen istället för datorn när det görs inköp på nätet, visar en ny undersökning från Klarna. Idag föredrar en majoritet i olika undersökningar att handla på nätet hellre än i fysiskbutik och fram tills nu har datorn varit det medel de flest använt för att göra sina inköp.

Men mobiltelefoner och tablets har steg för steg tagit in datorns försprång och nu har ett trendbrott skett. I den senaste upplagan av Klarnas Shopping Pulse presenteras undersökningsresultat från andra kvartalet 2023, med ett riksrepresentativt urval svenska konsumenter.

För första gången går nu mobilen om datorn på frågan om vilken enhet du föredrar att använda för att shoppa på nätet. 51 procent av de svarande har nu mobilen som förstahandsval medan dator föredras av 40 procent och tablets av 8 procent.

Det är första gången en majoritet av de som svarar föredrar betalningar via mobil.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil