Nu får vi svensk pasta på svenskt durumvete

Svensk pasta gjord på 100% durumvete (ej produktbild) | Foto Arkivbild, MostPhotos
Kungsörnen kan nu erbjuda en svensk pasta gjord på 100 procent durumvete från svenska gårdar, efter många års tester och hårt utvecklingsarbete.

Efter många års testodling och hårt arbete kan Kungsörnen erbjuda en svensk pasta gjord på 100% durumvete från svenska gårdar, skriver Från Sverige på sin sajt. 

Kungsörnens svenska pasta är tillverkad i pastafabriken i sörmländska Järna och kommer som fusilli, penne, conchiglie, gemelli och spaghetti och märks med Från Sverige-märkningen. 

– Durumvete odlas runt om i världen och mycket av den pasta vi äter i Sverige kommer ifrån södra Europa. Vi vill erbjuda den svenska marknaden en pasta gjord på finaste durumvete som utöver att smaka väldigt gott även odlats på våra egna öppna landskap, med en karaktär från vårt svenska klimat och natur, säger Daniel Löfgren hos Lantmännen till fransverige.se.

– När det svenska durumvetet sedan blir till pasta i vår egen pastafabrik i sörmländska Järna har vi en svenskproducerad pasta gjord på 100% svenskt durumvete av finaste kvalitét som vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda den svenska marknaden.

Vilka är fördelarna med svensk pasta?
– När man väljer att köpa svensk pasta med lokal råvara och produktion stöttar man både svenskt jordbruk och svensk industri. Kanske kan man till och med känna smaken av durumvete som fått mogna långsamt under långa ljusa och ljumma sommarnätter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil