Nu letar vi billigt och energisnålt

Foto Pexels
Det är tuffare tider för alla. Priserna stiger och inflationen gör dem sällskap liksom drivmedelspriser – men nu har vi lärt oss att kolla bättre…

Prisstegringar, inflation och dyrare drivmedel har blivit realiteter i högre grad än på länge under 2022.
För många gör det att det är något besvärligare att få vardagsekonomin att gå ihop.

Nu visar statistik från prisjämförelsesajten Prisjakt att vi blivit betydligt bättre på att hitta billigare alternativ – och att vi letar energisnålt i klart högre grad än tidigare.

När det gäller priser har de drygt 400 000 tusen produkter Prisjakt analyserat ökat med i snitt drygt 4 procent i pris.
Men det pris konsumenter faktiskt betalar har bara ökat med 0,8 procent, vilket alltså innebär att vi blivit duktigare på att hitta bättre priser.

Prisjakt lämnar flera exempel. Ett är ryggsäckar där snittpriset stigit 9,2 procent – men det pris vi i genomsnitt betalar endast ökat 5,94 procent.
När det gäller robotgräsklippare, ett annat exempel sajten tar, har priset ökat 3,72 procent i snitt – men det vi betalar bara stigit mindre än hälften av det, 1,76 procent exakt.

Vi har också blivit betydligt bättre på att undersöka energiåtgång och energiklasser på de varor vi köper, konstaterar Prisjakt.
Framförallt kollar vi det nu betydligt mer när det gäller tv-apparater, torktumlare, tvättmaskiner, diskmaskiner och kylskåp, mot vad vi gjorde tidigare.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil