Ny ekonomichef för Hemköp

Tobias Pedersen, ny ekonomichef för Hemköpskedjan | Foto: Pressbild
Tobias Pedersen, 45, har utsetts till ny ekonomichef för Hemköpskedjan. Han kommer närmast från en liknande tjänst i Sverige för det tyska och internationella vitvaruföretaget Miele.

De senaste fyra åren har Tobias Pedersen jobbat för Miele i Sverige där han suttit i företagsledningen, ansvarig för ekonomi och IT-funktionen. Han har även haft ansvaret för fastighetsdelen och under ett och ett halvår även varit HR-chef. Innan Miele var han 13 år på Johnson & Johnson, både i Sverige och Schweiz, där han framför allt var ansvarig för ekonomi och controlling. I botten har Tobias Pedersen en utbildning som civilekonom med en MBA-examen.

–  Av allt man gör inom ett företag finns ekonomin i grunden. Vi behöver siffror och analyser för att kunna fatta bra och riktiga beslut, för att i slutänden få lönsamhet i det vi gör. Det är förstås viktigt och det jag gillar med jobbet, säger Tobias Pedersen som i rollen som ekomichef även tar en plats i företagsledningen.

– Det ska bli fantastiskt kul.  Mat är en spännande bransch som jag bara har sett från leverantörsidan tidigare.

Simone Margulies, vd för Hemköpskedjan, säger så här om rekryteringen.

– Jag är mycket glad att Tobias har tackat ja till rollen som ekonomichef för Hemköpskedjan. Med sin breda bakgrund inom ekonomi och olika brancher, både internationellt och i Sverige, kommer han kunna bidra starkt och samtidigt utmana att ta nästa steg.

Tobias Pedersen ersätter Henrik Enshagen som ekonomichef och börjar sin nya tjänst i slutet av april.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil