Ny lag och regler kan påverka Black Friday

Foto MostPhotos
Sedan september finns det nya konsumentskyddet mot falska reor på plats och dess regler kan påverka både Black Friday och julhandeln december.

Pricerunner har undersökt hur det såg ut med bluffreorna under hittepå-eventet Singles Day 11 november.
Resultatet är att var tredje prissänkning är falsk, lika många som i fjol.
Flest falska reor hittade man inom elverktyg, elartiklar och melarm.

– Om Singles Day är en indikation på hur årets Black Friday kommer bli kan vi konstatera att läget ser oförändrat ut, och att konsumenterna fortsatt kommer behöva ha ögonen med sig under årets stora shoppinghögtider, kommenterar Evelina Galli, teknik- och konsumentexpert hos Pricerunner, i ett pressmeddelande.Till saken hör att det sedan 1 september finns ett nytt konsumentskydd på plats för att motverka falska reor.
Det innebär, bland annat, att e-handlare måste redovisa prisförändringar som skett inom loppet av en månad.

När Pricerunner gjort enkät så säger 13 procent av e-handlarna att de ska korrigera sina Black Friday-kampanjer för att följa lagen – men samtidigt säger 19 procent av de som svarat att de inte är insatta i den nya lagstiftningen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil