Ny storförlust för Oatly – ”Motvind”

Arkivbild, Pressbil Oatly
Havredryckstillverkaren Oatly redovisar ännu en storförlust. Det här gången handlar det om ett minus på dryga halvmiljarden – minus 637 miljoner kr.

I sin rapport för andra kvartalet 2022 redovisar Oatly en förlust som i dollar uppgår till 62 miljoner kr och är förlusten före räntor, skatter och avskrivningar.
Översatt till svenska kronor är det en förlust på 637 miljoner kr.

Bolagets vd säger i en kommentar att han är ”nöjd” med försäljningstillväxten på 22 procent men att det också finns uppförsbackar, där en är de fortsatta nedstängningarna i Kina utifrån covidläget.

– Den globala konsumentefterfrågan är fortsatt lika stark som tidigare och vi har en beprövad flerkanalsstrategi som vi tror positionerar oss väl för långsiktig tillväxt och lönsamhet, hävdar vd Toni Petersson i sitt vd-ord.

Omsättningen uppgick till 1,8 miljarder kr att jämföra med 1,5 miljarder kr andra kvartalet 2021.
Samtidigt ökar förlusten till 637 miljoner kr medan förlusten kvartal 2 förra året var 443 miljoner kr.

Aktien har kanat rakt ned på amerikanska Nasdaq-börsen där kursen 17 dollar per aktie i maj förra året idag är 3,92 dollar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil