Ny storförlust för Oatly – ”Motvind”

Arkivbild, Pressbil Oatly
Havredryckstillverkaren Oatly redovisar ännu en storförlust. Det här gången handlar det om ett minus på dryga halvmiljarden – minus 637 miljoner kr.

I sin rapport för andra kvartalet 2022 redovisar Oatly en förlust som i dollar uppgår till 62 miljoner kr och är förlusten före räntor, skatter och avskrivningar.
Översatt till svenska kronor är det en förlust på 637 miljoner kr.

Bolagets vd säger i en kommentar att han är ”nöjd” med försäljningstillväxten på 22 procent men att det också finns uppförsbackar, där en är de fortsatta nedstängningarna i Kina utifrån covidläget.

– Den globala konsumentefterfrågan är fortsatt lika stark som tidigare och vi har en beprövad flerkanalsstrategi som vi tror positionerar oss väl för långsiktig tillväxt och lönsamhet, hävdar vd Toni Petersson i sitt vd-ord.

Omsättningen uppgick till 1,8 miljarder kr att jämföra med 1,5 miljarder kr andra kvartalet 2021.
Samtidigt ökar förlusten till 637 miljoner kr medan förlusten kvartal 2 förra året var 443 miljoner kr.

Aktien har kanat rakt ned på amerikanska Nasdaq-börsen där kursen 17 dollar per aktie i maj förra året idag är 3,92 dollar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Nu når Coop snart inte lika långt norrut

Det är Coops nordligaste butik – men inte länge till. Ett kommunalt nej till en utbyggnad gör att man istället väljer att lägga ned butiken i Katterjåkk.

Skörden väntas öka Rekordskörd av raps

Årets spannmålsskörd väntas bli elva procent högre än förra året och när det gäller skörden av oljeväxter blir årets skörd 2000-talets största.

H&M:s nya jättelager Satsar stort i Polen

75 000 kvadratmeter och två våningar handlar det om när H&M nu byggt ut sitt befintliga distributionscenter i polska Stryków för att möta efterfrågan.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil