Odd Molly ansöker om rekonstruktion

Foto Pressbild Odd Molly
Odd Molly ansöker om rekonstruktion i ett läge där akut likviditetskris hotar och där man nu kan vänta sig neddragningar och stora förändringar.

Odd Molly Sverige har ansökt om rekonstruktion, enligt ett pressmeddelande från moderbolaget MBRS Group.
I det hänvisar man i första hand till sjunkande efterfrågan och ”negativa framtidsutsikter för detaljhandeln som orsaker till ansökan.

”I likhet med många andra företag inom branschen har dessa snabba förändringar drabbat bolaget hårt och riskerar att leda till en akut likviditetsbrist, om inte kraftfulla åtgärder vidtas”, skriver man också.

Försäljningen har minskat kraftigt och därtill har rörelsekostnaderna ökat som en följd av bland annat valutaeffekter och dyrare transporter, framhåller bolaget.
Nu vill man i en rekonstruktion minska antalet anställda, ställa om från att ha haft omsättningsmål till att ha resultatmål samt ”stöpa om design och varumärke”.

Det har funnits indikationer på området sedan moderbolaget sköts fram rapporten för tredje kvartalet en månad, till november.
Samtidigt hävdade bolagsledningen att såväl Odd Molly som Hunkydory som också ingår, hade ”överpresterat” mot marknaden i stort.
Två månader senare behövs alltså en företagsrekonstruktion för att bolaget ska överleva.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil