Ökar engagemanget för klimatåtgärder

Foto: Cloettas vd Henri de Sauvage-Nolting. Pressbild/MostPhotos
Cloetta har satt upp nya klimatmål för att minska sina utsläpp av växthusgaser. De nya målen har nu godkänts av Science based targets initiative.

Genom att ansluta sig till Science based targets initiative sätter Cloetta upp mål baserade på den senaste klimatvetenskapen, skriver företaget. 
Cloetta har åtagit sig att minska sina utsläpp av växthusgaser inom scope 1, 2 och 3 med 46 procent till 2030, med 2019 som basår, påpekar man.

– Att sätta upp ambitiösa klimatmål kräver en stegvis förändring i hur vi som företag agerar och tar ansvar för vårt klimatavtryck. Det kommer att uppmuntra och kräva samarbete genom hela företaget och leverantörskedjan, säger Cloettas vd Henri de Sauvage-Nolting.
– Vårt klimatåtgärdsprogram är en viktig del av den här resan, eftersom det engagerar hela organisationen i arbetet för att nå vårt utsläppsminskningsmål på 46 procent till 2030.

– Idag välkomnar vi Cloettas vetenskapligt baserade klimatmål som är förenliga med att begränsa uppvärmningen till 1,5° C, säger Luiz Amaral, vd för Science based targets initiative. 
– Ambitionen med Cloettas mål är i linje med behovet för den globala ekonomin att snabbt minska utsläppen. De är ett föredöme i sin bransch och jag uppmanar andra i dess sektor att sätta upp egna mål.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil