Omfattande skattefusk bekräftat bland matbud

Foto Pressbild
Skatteverket har hittills hittat runt 50 miljoner kr i uteblivna skatteintäkter, efter en granskning av företag på matbudsplattformarna i Sverige.

Efter flera tips kring fusk med skatter och löner hos mellanhänderna som erbjuder matleveranser till matbudsplattformar som Foodora, Bolt, Wolt och Uber, inledde Skatteverket i april 2022 en granskning.

Den har så här långt lett till att man hittat cirka 50 miljoner kr i icke redovisade skatteintäkter fördelade på ett 20-tal företag samt anställda.
– Vi har fått misstankarna bekräftade, att det är ett ganska omfattande skattefusk inom den här branschen, säger Ludvig von Zeipel, som är programledare på avdelningen osund konkurrens vid Skatteverket, till dn.se.

Skatteverket har siktat in sig på underleverantörer till plattformarna, såväl enskilda personer som företag.
– I ett antal fall kommer det göras brottsanmälningar då det handlar om ganska stora belopp, säger Ludvig von Zeipel.Skattefusket kan handla om att företag tar beställningar genom plattformar som Foodora, Bolt, Wolt och Uber och förmedlar vidare till egna anställda bud. 
En del av fusket handlar om olovlig uthyrning av de konton som matbuden använder. I flera Facebook-grupper och krypterade chattar postas det regelbundet om uthyrning av budkonton, enligt dn.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil