Öppnar sin tredje Maträttsbutik i Götet

Ida-Lina Frisell Aasland | Foto Pressbild
Räddningsmissionen öppnar sin tredje Maträttsbutik i Göteborgs-trakten. Efter butiker i Flatås och i Rannebergen kommer en butik på Hisingen.

Nu är det klart att Maträtt, som är Räddningsmissionens sociala supermarket, öppnar sin tredje butik på Wieselgrensplatsen.
Invigningen kommer att ske under våren 2024.

Sedan tidigare driver Räddningsmissionen två Maträttsbutiker, en i Flatås och en i Rannebergen.
– Nu kommer fler människor runt om i Göteborg enklare kunna ta sig till någon av våra butiker, säger Ida-Lina Frisell Aasland, som är ansvarig för socialt företagande hos Räddningsmissionen.

Maträtt är en franchise från Stockholms Stadsmission. Konceptet går ut på att minska matsvinn, bekämpa matfattigdom och stötta människor som står långt från arbetsmarknaden genom arbetsträning.
Ida-Lina Frisell Aasland jobbar som områdeschef inom socialt företagande på Räddningsmissionen och hon ser bara fördelar och möjligheter med ytterligare en Maträttsbutik.

– Vi har under det senaste året sett ett ökat tryck från våra kunder runt om i staden, i takt med att matpriserna stigit, säger hon. Vi finns i nordost och i väst, så Hisingen är ett naturligt utökningsområde för oss att finnas på. Nu kan ännu fler människor enkelt ta sig till någon av våra butiker. Om man till exempel lever på garantiersättning så har man inte alltid möjlighet att förflytta sig så långt, det är kostsamt att åka kommunalt, säger Ida-Lina Frisell Aasland.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil