Pannkakan fortfarande en svensk vinnare

Fortfarande en favoriträtt. 1 mars är det internationella pannkaksdagen och då firar vi. | Foto: Pressbild Arla
Denna veckas tisdag, 1 mars, är internationella pannkaksdagen och då konstaterar Arla att pannkaka är det mest populära svenska receptet på Google.

Den 1 mars är det internationella pannkaksdagen, påminner Arla. Pannkaka är det mest populära svenska receptet på Google med nära 3 miljoner sökningar om året. 
Pannkakor är även den måltid som flest svenskar dricker mjölk till, enligt svaren i en ny undersökning från Arla.

I dag är pannkaka det recept som får flest sökningar på Google i Sverige, efter att ha gått om kladdkakan runt år 2016. 
I snitt rör det sig om ungefär 250 000 sökningar i månaden, vilket motsvarar närmare 3 miljoner om året. Främst är svenskar sugna på pannkakor på söndagar, tätt följt av torsdagar och lördagar.  

– Tittar vi på statistiken från Arla.se är det intressant att se att torsdagsklassikern med ärtsoppa och pannkakor i allra högsta grad lever kvar, speciellt bland de lite äldre. Yngre verkar föredra sina pannkakor till helgbrunchen, säger Tony Fredriksson, innehållsansvarig för Arla.se

I en ny undersökning av Arla uppgav 32 procent av de svarande att pannkakor är den måltid som de oftast dricker mjölk till. 
Främst är det norrlänningar (39 procent) som oftast dricker mjölk till pannkakor medan det i Skåne, Halland och Blekinge är något färre (26 procent) som svarar att de gör det.  – Jag tror att det är lika självklart för många svenskar att dricka mjölk till pannkakor som det är att äta jordgubbar på midsommar. Kombinationen är svårslagen, säger Konrad von Otter, kategoriansvarig mjölk, Arla.  

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil