Pantrekord för andra året i rad

Foto Pressbild
Sysavs återvinningscentraler fortsätter att slå pantrekord för andra året i rad, med besökare som pantade över 10,6 miljoner burkar och flaskor i Pantamera Express-automaterna förra året.Under de senaste åren har antalet flaskor och burkar som pantas i storpantmaskinerna Pantamera Express på Sysavs återvinningscentraler ökat avsevärt.

Från 5,1 miljoner under 2019 till 10,6 miljoner under 2023.

”Pantrekordet för andra året i rad är fantastiskt kul. Jag vill rikta ett stort tack till våra besökare och anställda! På Sysav strävar vi efter att så mycket som möjligt ska kunna återvinnas för att bli en ny resurs, särskilt plast. Genom detta minskar vi behovet av nya resurser samtidigt som vi minskar koldioxidutsläppen”, säger Patrik Lövgren, områdeschef på Sysav.

Under 2023 genomförde Sysav också lyckade tester för att sortera ut både mjukplast och hårdplast på några av sina återvinningscentraler, och arbetet fortsätter med att förbättra och utveckla återvinningstekniken.

Pantamera Express-automater finns tillgängliga på följande återvinningscentraler:

  • Bunkeflo återvinningscentral, Malmö
  • Gastelyckans återvinningscentral, Lund
  • Norra hamnens återvinningscentral, Malmö
  • Hedeskoga återvinningscentral, Ystad (öppnad 2021)

Att pantning av cirka 10,5 miljoner flaskor och burkar sparar samma mängd CO2 som en bil skulle släppt ut på 1,5 miljoner mil. Det kan också jämföras med elförbrukningen i drygt 700 småhus under ett år eller nästan 1,9 miljoner 5 minuters-duschar. Pantningen spelar således en avgörande roll för att minska miljöpåverkan och främja hållbarhet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil