Pasta på eftervärme? Inget för italienare…

Foto MostPhotos
Många sparåtgärder i krisens spår har haft lätt att slå rot. Men när regeringen ville få italienarna att dra ned på hur man kokar pasta blev det protest…

Italien måste minska sin förbrukning av gas drastiskt och en åtgärd regeringen rekommenderar är att dra ned värmen på kontor och privata bostäder till högst 19 grader.
Det gick hem utan större protester.

Det blev värre när energiministern, Robert Cingolani, uppmanade italienarna att bara koka pastan i några minuter för att sedan stänga av gasen och låta eftervärmen göra pastan klar.

Att det skulle göra skillnad är helt säkert i ett land där var och en i snitt äter 23,5 kilo pasta per år. Om italienarna tog till sig detta fullt ut skulle besparingen motsvara elförbrukningen för stadionbelysningen i de fem stora italienska fotbollsligorna under 24 säsonger, lade någon sin energi på att räkna ut.

Stjärnkocken Antonello Colonna vill dock inte höra talas om passiv matlagning.
– Denna lösning kan inte användas i exklusiva restauranger, för om den tillagas så här får pastan en gummiliknande konsistens, säger han till La Repubblika.

Och på Twitter anslår en italienarna den riktigt ödesmättade tonen;
– Om de tar pasta al dente ifrån oss, vad är det då kvar?

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil