Pengar att spara på mindre svinn

Foto Pressbild
I ekonomiskt svårare tider är minskat matsvinn inte bara positiv för miljön utan även för den egna plånboken, påpekar Danone och Too good to go.

Att matsvinnet är en av jordens största miljöbovar känner nog många redan till, skriver Danone och Too Good to go i en ny rapport där man vidarebefordrar den allmänt spridda tesen att en tredjedel av all mat som produceras slängs.

Matsvinnet står för åtta procent av de globala växthusutsläppen men i ekonomiskt tuffare tider finns fler aspekter på det, påpekar de två.
– I de ekonomiskt svåra tider vi nu befinner oss i är frågan om att ta tillvara på maten inte bara en fråga för miljön, det blir desto viktigare för plånboken också, konstaterar man. 

En ny nordisk rapport från Danone och Too Good to go visar att svenskarna är ensamma i Norden med att snarare se kampen mot matsvinnet som en fråga för miljön, än som ett sätt att spara pengar – vilket naturligtvis är ett gott betyg åt svenskarna.

Rapporten släpps nu i samband med den internationella matsvinnsdagen 29 september – men du kan läsa mer om den i nya printmagasinet, Butikstrender 8/2022 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil