Pengar att spara på mindre svinn

Foto Pressbild
I ekonomiskt svårare tider är minskat matsvinn inte bara positiv för miljön utan även för den egna plånboken, påpekar Danone och Too good to go.

Att matsvinnet är en av jordens största miljöbovar känner nog många redan till, skriver Danone och Too Good to go i en ny rapport där man vidarebefordrar den allmänt spridda tesen att en tredjedel av all mat som produceras slängs.

Matsvinnet står för åtta procent av de globala växthusutsläppen men i ekonomiskt tuffare tider finns fler aspekter på det, påpekar de två.
– I de ekonomiskt svåra tider vi nu befinner oss i är frågan om att ta tillvara på maten inte bara en fråga för miljön, det blir desto viktigare för plånboken också, konstaterar man. 

En ny nordisk rapport från Danone och Too Good to go visar att svenskarna är ensamma i Norden med att snarare se kampen mot matsvinnet som en fråga för miljön, än som ett sätt att spara pengar – vilket naturligtvis är ett gott betyg åt svenskarna.

Rapporten släpps nu i samband med den internationella matsvinnsdagen 29 september – men du kan läsa mer om den i nya printmagasinet, Butikstrender 8/2022 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil