Polarbröds Globala Hållbarhetsutmaning 2024

Karin Bodin, koncern-vd Polarbröd | Foto Pressbild
Polarbröd ställer inför året en viktig hållbarhetsutmaning och lanserar sitt nyskapade initiativ, Framtidsreceptet, med uppmaningen att skapa en mer hållbar måltid. Genom att öppna upp för idéer från allmänheten har brödföretaget redan mottagit förslag från länder som Portugal, USA, Italien, Spanien, Tyskland, Storbritannien och Finland.

”Det är väldigt kul att vårt nya initiativ väckt engagemang både innanför och utanför Sveriges gränser. Vi är övertygande om att de bästa lösningarna uppkommer genom samarbete, och med initiativet vill vi inspirera fler att kroka arm med oss,” säger Karin Bodin, koncern-vd.

Hållbarhetsutmaningen, med temat ”En mer hållbar måltid,” har lockat en bred skara idéer sedan sökfasen öppnade i november och pågår fram till den 31 januari 2024.

”Maten vi äter påverkar planeten, och de val vi gör i vardagen kan göra stor skillnad. Med årets hållbarhetsutmaning hoppas vi finna lösningar på hur vi kan inspirera fler till att äta mer hållbart,” säger Karin Bodin.

De inskickade idéerna spänner över olika aspekter, från vilka råvaror som bör ingå i framtidens tallriksmodell till produktions- och distributionsmetoder, hantering av matavfall och strategier för att uppmuntra en mer hållbar konsumtion.

När sökfasen avslutas den 31 januari 2024 kommer Polarbröd, i samarbete med experter från det globala innovationsnätverket MTF Labs, att välja ut de mest lovande idéerna. Dessa idéer kommer sedan att utvecklas till konkreta prototyper, som kommer att göras tillgängliga för alla att ta vidare i samarbete med skaparna bakom idéerna och prototyperna. Detta steg markerar en fortsättning på Polarbröds engagemang för att främja hållbarhet och innovativa lösningar för framtiden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil