Populär maträtt har blivit Ä-märkt

Harald och Joel på BOLLO | Foto Pressbild
Köttfärssås, eller bolognese som den också kallas, är en av svenskarnas absoluta favoriträtter. Trots dess popularitet finns det förvånansvärt få färdiga köttfärssåser på marknaden, oftast bara enstaka konserverade varianter. Nu lanseras BOLLO – färska köttfärssåser gjorda från grunden, och dessutom Ä-märkta.

– Vi tyckte diskrepansen mellan köttfärssåsens popularitet och utbudet i dagligvaruhandeln inte stämde, säger Joel Åhlin, en av grundarna till BOLLO tillsammans med Harald Wachtmeister och Jason Diakité, alla tre passionerade köttfärssåsfantaster.

Namnet BOLLO är en förkortning av bolognese. Trions kärlek till köttfärssås resulterade först i en bok om köttfärssås (2020) och senare i ett vin som passade perfekt till denna rätt, lanserat under samma namn. Idén att börja producera färdiga såser kom först därefter, och hösten 2023 lanserades de första produkterna.

Två varianter för alla smaker
Till en början erbjuds två varianter av BOLLO – en mild och familjevänlig samt en mustig och örtig version. Såserna tillagas i Vinsta, strax utanför Stockholm, i stora 500-liters kittlar med svenskt kött, rikligt med grönsaker, italienska tomater och riktigt vin.

– BOLLOs pastasåser tillagas i Vinsta strax utanför Stockholm i stora 500-liters kittlar med svenskt kött, mycket grönsaker, italienska tomater och riktigt vin, berättar Joel Åhlin.

Såserna kokas på låg värme under lång tid för att utveckla smaken optimalt. De säljs färska, redo att värmas och serveras med nykokt pasta.

Ä-märkta och tillsatsfria
Eftersom BOLLO-såserna är tillverkade utan tillsatser, aromer eller liknande har de även kunnat märkas med Äkta varas Ä-märke. Detta certifikat garanterar att produkterna håller hög kvalitet och är fria från onaturliga tillsatser.

BOLLO finns tillgängliga på ICA, Mathem och utvalda COOP- och Hemköp-butiker, vilket gör det enkelt för alla att njuta av en äkta, färsk köttfärssås utan att behöva laga den från grunden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil