Postnords krav skapar kundraseri

Arkivbild MostPhotos
Postnord skapar storm på X genom att kräva längre brevleveranstider. Kunder reagerar vilt på sociala medier, kallar det "sanslöst" och ifrågasätter samtidigt högre priser och sämre service.

Under torsdagen chockade Postnords koncernchef, Annemarie Gardshol, allmänheten genom att kräva förlängd leveranstid för brev och sänkta krav från staten. Gardshol menar att det är nödvändigt för att klara dagens utmaningar, men kritiken på plattformen X har varit snabb och hård.

Användares raseri: ”Bra betalt för företag i botten”
Många användare på X har uttryckt sitt raseri över Postnords krav. Kritiken fokuserar på ökade kostnader för frimärken och paketförsändelser, samtidigt som tjänsterna och utdelningen försämras. En användare ifrågasätter även vd:ns lön och menar att det är ”bra betalt för att driva ett företag i botten.” Flera kritiska röster på X ifrågasätter även Postnords förklaringar om kostnader och utmaningar. En användare pekar på ökande förluster av paket, brev, och gods och föreslår ironiskt att Postnord kanske borde återgå till ”papper och penna” och upprätthålla den gamla devisen ”som ett brev på posten.”

Nostalgi och Förtroendefrågor
En användare kopplar tillbaka förfallet till tiden då den gamla svenska posten gick ihop med det danska postbolaget och hävdar att det danska bolaget lurade de svenska förhandlarna. Detta väcker nostalgiska tankar och skapar misstro mot företagets nuvarande förvaltning. Samtidigt finns det de som tar en mer lättsam synpunkt och menar att förändrade tider kräver anpassning. En användare påpekar den snabba leveransen av digitala meddelanden och betonar att ”välkommen till 2024, tillvaron är i ständig förändring.”

Slutsats: Postnord i Skottlinjen
Postnords krav om förlängd leveranstid för brev har utlöst en våg av kundraseri på X. Kritiken fokuserar på högre priser, försämrad service och ifrågasätter företagets förklaringar om kostnader. Företaget hamnar därmed i skottlinjen med kundernas frustration och missnöje.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

440 miljoner kronor till Arlabönder

Arlabönder runt om i Sverige kommer att dela på en utdelning på cirka 440 miljoner kronor som en del av den efterlikvid som beslutades av Arlas högsta beslutande organ. Det totala beloppet för hela Arlas nordiska mjölkbönder är cirka 270 miljoner euro.

Ökar ersättningen till norrländska mjölkbönder

Från och med den 1 mars 2024 höjer Norrmejerier ersättningen för mjölkråvara med 30 öre. Beslutet välkomnas av både mjölkbönder och företagsledningen som ser det som ett nödvändigt steg med tanke på de utmaningar som mjölkbönderna i Norrland står inför.

Premiär för två nya Snabbgross Club

Den 29 februari slår Axfoods restauranggrossist Snabbgross upp portarna för två nya butiker i det medlemsbaserade konceptet Snabbgross Club, denna gång i Luleå och Västerås. Detta innebär att nu totalt nio butiker i Sverige erbjuder unika restaurangvaror och stora förpackningar till låga priser för både företags- och privatkunder.

Svenskt nej till CSDDD: En besvikelse

Idag stod det klart att EU-medlemsstaterna inte kunde enas om EU-direktivet om företags ansvar för mänskliga rättigheter och miljö, CSDDD. Vid mötet i COREPER blev det tydligt att det inte fanns någon majoritet bakom förslaget, och enligt uppgifter var Sverige det enda landet som planerade att rösta nej.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil