Priset på koriander skenar i Mexiko

Arkivbild Mostphotos
Missväxt och torka har lett till att priset på koriander rusat 400 procent de senaste veckorna i Mexiko. Nu tvingas många av landets tacorestauranger att kapa kryddan ur sina rätter, skriver Bloomberg.

Att priserna fyrfaldigats på en månad beror till stor del på extremväder i landet, och flera restauranger har börjat ersätta koriander med sallad eller persilja. En del marknader har nu inte råd att köpa koriander alls. Koriander, en grundläggande ingrediens i många mexikanska rätter, har blivit en lyxvara på grund av den pågående klimatkrisen. Torka och missväxt har kraftigt minskat tillgången, vilket har drivit upp priserna till nivåer som är ohållbara för många restauranger och marknader.

Enligt Bloomberg har vissa restauranger helt enkelt valt att ta bort koriander från sina menyer, medan andra försöker använda billigare alternativ som sallad eller persilja. Trots dessa åtgärder är det fortfarande många som kämpar med de höga kostnaderna. Situationen speglar en bredare trend av klimatpåverkan på jordbrukssektorn, där extremväder och förändrade klimatförhållanden hotar att göra grundläggande livsmedel dyrare och mindre tillgängliga. Det återstår att se hur länge den höga prisnivån kommer att bestå och vilka ytterligare åtgärder som kan vidtas för att mildra effekterna på både producenter och konsumenter i Mexiko.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil