Rekordförsäljning av majblommor

Arkivbild Mostphotos
Årets försäljning av majblommor har slagit alla tidigare rekord, med en insamling på imponerande 90 miljoner kronor. Det är hela 14 miljoner mer än förra årets rekordnotering, enligt ett pressmeddelande från barnrättsorganisationen Majblomman.

Majblomman har märkt av ett betydande ökat intresse bland unga för att delta i försäljningen. I år deltog runt 51 000 unga säljare, en ökning med 11 000 jämfört med föregående år. Detta ökade engagemang bland barn och ungdomar har varit en avgörande faktor för årets rekordresultat.

”Tack vare alla barn som säljer majblommor kan vi dela ut mer stöd till barn i ekonomisk utsatthet”, säger Åse Henell, generalsekreterare för Majblomman.

Stöd till barn i ekonomisk utsatthet
Pengarna som samlas in genom försäljningen av majblommor går oavkortat till stöd för barn som lever i ekonomisk utsatthet. Majblomman arbetar för att förbättra livskvaliteten för dessa barn genom ekonomiskt stöd och olika insatser.

Historisk insamling och framtida möjligheter
Majblommans insamling har varit en årlig tradition sedan 1907, och årets resultat visar att traditionen är starkare än någonsin. Genom att engagera unga säljare och skapa medvetenhet om barns ekonomiska utsatthet har organisationen lyckats samla in rekordbelopp som kommer att göra stor skillnad i många barns liv.

Majblommans arbete och de insamlade medlen bidrar till att ge fler barn möjlighet till en tryggare och mer jämlik uppväxt. Med årets rekordinsamling ser framtiden ljusare ut för många barn i Sverige som behöver stöd.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil