Revolutionerar begagnatmarknaden med AI

Foto Tradera
Ny AI-teknologi gör det enklare att sälja begagnade varor på Tradera. Som första marknadsplats i Sverige lanserar Tradera en banbrytande AI-teknologi som automatiskt fyller i annonsdetaljer för sina användare. Denna innovativa funktion är ett stort steg framåt i Traderas strävan att göra cirkulär e-handel enklare och smidigare för alla.

I många svenska hem finns kläder, skor, böcker, filmer och andra föremål som inte längre används men som skulle kunna generera pengar för säljaren och få nya hem på den cirkulära marknaden. Att skapa bra och utförliga annonser som lockar till köp kan dock vara krångligt och tidskrävande.

Nu erbjuder Tradera en lösning på detta problem. Med den nya AI-drivna autofyll-funktionen kan säljare skapa annonser snabbare och med större noggrannhet. Användaren behöver bara ta några bilder på exempelvis ett klädesplagg, och Tradera autofyller annonsen med information om varumärke, färg, storlek och material samt en optimerad annonsrubrik och produktbeskrivning.

Denna teknologi använder avancerad maskininlärning och bildigenkänningsteknik för att identifiera och kategorisera objekt, samt föreslå titlar och beskrivningar baserat på liknande produkter på plattformen.

– ”Min vision är att Tradera ska vara som en pantautomat för den som säljer – du tar några bilder på det du vill sälja, och ut kommer pengar och en QR-kod för frakten. Med autofyll-funktionen förbättras användarupplevelsen radikalt och vi befäster vår position som den främsta marknadsplatsen för second hand och begagnat i Sverige,” säger Traderas vd Stefan Öberg.

Funktioner och fördelar med AI-teknologin:

  • Snabbt och enkelt att skapa en annons: Säljare kan nu ladda upp bilder av sina varor och låta AI-teknologin ta hand om resten.
  • Utförlig produktbeskrivning: AI-tekniken genererar detaljerade och korrekta produktbeskrivningar som ökar chansen att attrahera köpare.
  • Optimerad annonstitel: Förslag på optimal rubrik till annonsen som förbättrar synligheten i sökresultaten.

Tjänsten rullas nu ut till alla Traderas användare och omfattar initialt kläder, skor, böcker, TV-spel, musik och filmer. Tradera planerar att inom kort utöka tjänsten till fler kategorier och autofylla fler fält i annonsen, som att föreslå skick och ge prisförslag som hjälper säljare att sätta rätt pris och maximera sina chanser att sälja.

– ”Vi är mycket glada över att kunna introducera denna banbrytande teknologi till våra användare. Vi tror att detta är ett stort steg framåt för både köpare och säljare på Tradera och för hela den cirkulära handeln,” säger Stefan Öberg.

Med denna nya AI-teknologi fortsätter Tradera att leda utvecklingen inom cirkulär e-handel och underlätta för fler att sälja och köpa begagnade varor på ett smidigt och effektivt sätt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil