Sänker ordinarie pris på över 500 varor

Magnus Wåhlander utanför en X:-tra-butik | Foto Pressbild
Coops lågpriskedja X:-tra genomför en omfattande prissänkning på mer än 500 varor för att stärka sin position på marknaden. De nya priserna träder i kraft den 20 maj i samtliga 58 X:-tra-butiker runt om i Sverige.

Coops lågpriskedja X:-tra har beslutat att sänka ordinarie priser på över 500 varor, vilket innebär en betydande prissänkning för konsumenterna. Denna strategiska förändring syftar till att placera X:-tra i nivå med de bästa priserna i branschen och kommer att träda i kraft från och med den 20 maj. De sänkta priserna gäller i alla 58 X:-tra-butiker runt om i landet.

Stora Prissänkningar för Kundernas Favoriter

Enligt Sven Skarlöv, tillförordnad affärschef för X:-tra på Coop Sverige, är målet med prissänkningen att tilltala både medlemmar och kunder genom att erbjuda kvalitativa varor till ännu lägre priser. ”Vi har valt att justera priserna för att placera Coops lågpriskedja X:-tra i nivå med branschens bästa priser,” säger Skarlöv.

Mer än 500 varor får en prissänkning, där majoriteten av prissänkningarna är på fem procent eller mer. Dessa prissänkningar omfattar de flesta kategorier i sortimentet och fokuserar på de varor som kunderna mest uppskattar.

Kontinuerlig Översyn av Priser

Skarlöv betonar vikten av att konstant övervaka och justera priserna för att säkerställa att X:-tra förblir konkurrenskraftiga. ”Vi har valt att lägga prissänkningen på de varor som våra kunder uppskattar att lägga i sin varukorg. Det är viktigt att vi har en prisnivå för vårt sortiment som tilltalar våra medlemmar och kunder,” förklarar han.

Denna prissänkning är en permanent justering av ordinarie sortiment och är inte en tidsbegränsad kampanj.

Expanderande Butikskedja

För närvarande har X:-tra 58 butiker runt om i Sverige, med ytterligare butiker planerade att öppna inom kort. Den 30 maj öppnar en ny X:-tra-butik i Akalla, nordöstra Stockholm, och senare under hösten får Västerås ytterligare en X:-tra-butik, vilket blir den tolfte för Coop Mitt.

Ökat Medlemskap och Kundnöjdhet

Magnus Wåhlander, vd för Coop Mitt, ser positivt på de nya prissänkningarna och betonar att de ligger i linje med kundernas förväntningar. ”Erbjudandet ligger i tiden. X:-tra-butikerna har lockat rekordmånga nya medlemmar till Coop. Vi ser i våra mätningar att medlemmar och kunder uppskattar kedjans sortiment och redan låga prisbild,” säger Wåhlander.

Han ser prissänkningen som ett viktigt steg för att stärka lågpriskonceptet ytterligare och möjliggöra tillväxt inom lågprishandeln. ”Att vi nu tar nästa steg för X:-tra-konceptet stärker lågpriskonceptet än mer på en konkurrensutsatt marknad. Satsningen Coop gör på X:-tra-formatet är oerhört spännande och något som kommer möjliggöra tillväxt inom segmentet lågprishandel,” avslutar Wåhlander.

Fördelar för Coop-medlemmar

Som medlem i Coop samlar man 0,5 poäng per krona på X:-tra, poäng som kan omvandlas till värdecheckar för inköp av livsmedel i Coops butiker, vilket sänker kvittot ytterligare. Detta är ytterligare en fördel som gör X:-tra till ett attraktivt val för pris- och kvalitetsmedvetna konsumenter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil