Satsar på seminarier under Almedalsveckan

Björn Hellman, vd | Foto, Pressbild Livsmedelsföretagen
Livsmedelsföretagen satsar på två egna seminarier under Almedalsveckan, båda framtidsinriktade och högaktuella av flera skäl.

Efter två års pandemiuppehåll är politikerveckan i Almedalen tillbaka. Livsmedelsföretagen är på plats med två egna högaktuella seminarier den 5 juli, skriver organisationen. 
Bland de medverkande återfinns statssekreterare Oskar Magnusson, ordförandena för MUF, CUF och Grön Ungdom, riksdagsledamöter från C, S och M samt Ingrid Petersson, utredningsledare för Sveriges livsmedelsberedskap.

Almedalen 2022 blir speciellt av flera skäl. Dels är det valår. Dels står Sverige och världen inför ett antal svåra kriser varav flera har en direkt koppling till livsmedelsproduktion. 
Med anledning av detta anordnar Livsmedelsföretagen två seminarier som båda har framtidens livsmedelsförsörjning som övergripande tema.

– Vi lever i en alltmer orolig och osäker omvärld. Tillgången på livsmedel kommer vara en avgörande fråga under överskådlig framtid, och att förse landets befolkning med mat och dryck måste vara högst upp på den politiska agendan. Nu vill vi dra vårt strå till stacken genom att låta dagens och framtidens politiker möta ledande företrädare för livsmedelsbranschen i nyfikna, framåtblickande samtal om hur vi kan skapa en konkurrens- och motståndskraftig svensk livsmedelsproduktion, säger Björn Hellman, vd Livsmedelsföretagen.

De två seminarier Livsmedelsföretagen genomförs utspelar sig båda 5 juli och har rubrikerna ”Statsminister? Nej tack, jag ska bli livsmedelsminister” respektive ”Så skapar vi en konkurrens- och motståndskraftig svensk livsmedelsproduktion”.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Nu når Coop snart inte lika långt norrut

Det är Coops nordligaste butik – men inte länge till. Ett kommunalt nej till en utbyggnad gör att man istället väljer att lägga ned butiken i Katterjåkk.

Skörden väntas öka Rekordskörd av raps

Årets spannmålsskörd väntas bli elva procent högre än förra året och när det gäller skörden av oljeväxter blir årets skörd 2000-talets största.

H&M:s nya jättelager Satsar stort i Polen

75 000 kvadratmeter och två våningar handlar det om när H&M nu byggt ut sitt befintliga distributionscenter i polska Stryków för att möta efterfrågan.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil