Semper säljer sitt nordiska glutenfria

Foto Pressbild
Schweiziska Semper säljer sin nordiska glutenfria verksamhet till italienska Dr Schär. Försäljningen inkluderar ett bageri i Korsnäs.

Schweiziskt ägda Semper meddelar att man säljer sin glutenfria verksamhet i Norden. Köpare är det italienska företaget Dr Schär och i köpet ingår Sempers glutenfria knäckebrödsbageri i Korsnäs.

– Vi är mycket glada över att ha hittat ett idealiskt nytt hem, där vår glutenfria verksamhet kan växa till sin fulla potential. Vi avyttrar verksamheten för att säkra en långsiktig framtid med en ny strategisk ägare för våra kollegor som arbetar inom den glutenfria verksamheten, säger Sempers vd Jim Frandsen med de formuleringar som är mest frekventa i sammanhanget som det här.

Det kan man även säga om fortsättningen;

– Avyttringen är en del av vår långsiktiga strategi att fokusera på våra kärnkategorier i Norden, Baby & Toddler Food och Healthy Snacks, tillägger Frandsen.

Någon prislapp för försäljningen kommer inte att offentliggöras. Dr Schär tar över ägandet 31 december 2023 om alla formalia har klarats av till dess.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil