Sia seglar vidare med årets sommarglassbåt

Foto Pressbild
Årets sommarglassbåt är här, meddelar Sia glass och förklarar att 2023 års båt kommer med en ”solig smak av fläder och jordgubb”.

– Vi började med Årets sommarglassbåt förra året och sålde ut den begränsade upplagan på nolltid, säger Sia-glass marknadschef Dan Bengtsson.

– Årets sommarglassbåt kommer att segla ur frysdiskarna minst lika snabbt. Svenskarna gillar den klassiska glassbåten från Sia-glass i Slöinge och har gjort sedan 1961, sammanfattar glassföretaget.

Receptet är klassiskt, konstaterar man; gör krämig vaniljglass på svensk färsk grädde. Addera jordgubbssylt. Toppa med ett smakfullt kakaoöverdrag. Häll hela härligheten i ett båtformat rån. 2022 såldes hela 18 miljoner glassbåtar – vilket var en historisk rekordsiffra – och introduktionen av Årets sommarglassbåt är ett sätt att variera ett vinnande året-runt-recept med hjälp av typiska säsongssmaker. – I år satsar vi på fläder och jordgubb, säger Dan Bengtsson. Det handlar om frisk flädersorbet i kombination med en krämig jordgubbsgräddglass i rånet, fläder- och jordgubbsrippel i mitten och med en rosa och mjukt bärig choklad på toppen. Årets sommarglassbåt släpps i butik vecka 17 och säljs i 6-pack och som stycksak i glassbarer och kiosker.

– Det gäller att passa på, säger Dan Bengtsson. Vi räknar som vanligt med en rykande åtgång.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil