Sju procent erbjuds mensskydd på jobbet

Sju procent erbjuds mensskydd på jobbet
Sju procent i en ny undersökning har tillgång till mensskydd på jobbet. Foto: Pressbild Essity
48 procent av de som svarat i en ny undersökning anser att mensskydd bör finnas på jobbet. Idag har sju procent av de som svarat tillgång till det.

48 procent av de som svarat i en ny undersökning anser att mensskydd bör finnas på jobbet. Idag har sju procent av de som svarat tillgång till det.

En ny Sifo-undersökning från hygienföretaget Essity visar att 62 procent av de kvinnor som svarat oväntat fått sin mens på jobbet.
Men endast 7 procent av dessa uppger att det erbjuds mensskydd på arbetsplatsen.
Det tycker 48 procent av de som svarat i undersökningen att det borde göras.

– Många arbetsgivare bjuder på förmåner som kaffe, mjölk, frukt och fikabröd – och att det ska finnas sanitetsartiklar som tvål och pappershanddukar inne på toaletten är ju en självklarhet. Ändå är det så pass få som erbjuder mensskydd; en produkt vi kvinnor inte direkt väljer att konsumera frivilligt, säger Malin Hermann, varumärkesansvarig för Tork på Essity.

51 procent av de kvinnor och 46 procent av de män som svarat tycker att arbetsgivaren ska tillhandahålla mensskydd.
33 procent av de kvinnor som svarat anser inte att det behöver vara gratis mensskydd.

Jämför man åldrarna så är det främst unga som tycker att mensskydd ska finnas på jobbet; 61 procent av de svarande i åldersgruppen 18–34 jämfört med 43 procent av de som svarat och som är 35–49 år och 42 procent av dem i 50–69-års åldern.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil