Ekonomin klarar vi på 27 minuter i veckan

Många missar ränta, varnar Ica-banken
Missad ränta kan vara en stor förlust över tid, varnar Magnus Hjelmér. Foto: Pressbild Ica-banken
Idag släpper Ica-banken sin nya rapport, Pengakollen, som kan berätta att vi som privatpersoner i snitt lägger 27 minuter i veckan på ekonomin…

Idag släpper Ica-banken sin nya rapport, Pengakollen, som kan berätta att vi som privatpersoner i snitt lägger 27 minuter i veckan på ekonomin…

Idag släpper Ica-banken sin nya rapport, Pengakollen, som undersöker ekonomiska utmaningar i vardagen.
Rapporten grundar sig i en undersökning som genomförts av Kantar Sifo på uppdrag av banken och synliggör bland annat hur många som missar chansen att förbättra sin ekonomi genom bättre sparandeformer och att många känner sig osäkra kring sitt pensionssparande.

92 procent svarar att de är bra på att sköta sin privatekonomi, enligt Pengakollen. Samtidigt visar rapporten att 44 procent väljer att spara på sparkonto utan ränta, och att 56 procent placerar pengar på börsen.
Det tyder på att nästan hälften av de tillfrågade missar chansen till avkastning genom ränta-på-ränta-effekten.

– Vår rapport visar på många intressanta insikter när det gäller befolkningens privatekonomiska styrkor och utmaningar. Samtidigt är det bekymrande att se att många kan gå miste om stora summor. En av de stora utmaningarna när det kommer till sparande är att placeringen är avgörande för avkastningen. Här finns det utrymme för utveckling, säger Ica-bankens vardagsekonom, Magnus Hjelmér.

Enligt rapporten lägger vi i genomsnitt bara 27 minuter i veckan på vår privatekonomi, vilket kan ha en direkt koppling till våra kunskaper i ämnet.
– Kunskap om privatekonomi är en av nycklarna till att förbättra sin ekonomiska situation och här finns det potential, konstaterar Hjelmér.

Mer om svenskarna och privatekonomin i printmagasinet, Butikstrender 6/2021

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil