Ekonomin klarar vi på 27 minuter i veckan

Många missar ränta, varnar Ica-banken
Missad ränta kan vara en stor förlust över tid, varnar Magnus Hjelmér. Foto: Pressbild Ica-banken

Idag släpper Ica-banken sin nya rapport, Pengakollen, som kan berätta att vi som privatpersoner i snitt lägger 27 minuter i veckan på ekonomin…

Idag släpper Ica-banken sin nya rapport, Pengakollen, som undersöker ekonomiska utmaningar i vardagen.
Rapporten grundar sig i en undersökning som genomförts av Kantar Sifo på uppdrag av banken och synliggör bland annat hur många som missar chansen att förbättra sin ekonomi genom bättre sparandeformer och att många känner sig osäkra kring sitt pensionssparande.

92 procent svarar att de är bra på att sköta sin privatekonomi, enligt Pengakollen. Samtidigt visar rapporten att 44 procent väljer att spara på sparkonto utan ränta, och att 56 procent placerar pengar på börsen.
Det tyder på att nästan hälften av de tillfrågade missar chansen till avkastning genom ränta-på-ränta-effekten.

– Vår rapport visar på många intressanta insikter när det gäller befolkningens privatekonomiska styrkor och utmaningar. Samtidigt är det bekymrande att se att många kan gå miste om stora summor. En av de stora utmaningarna när det kommer till sparande är att placeringen är avgörande för avkastningen. Här finns det utrymme för utveckling, säger Ica-bankens vardagsekonom, Magnus Hjelmér.

Enligt rapporten lägger vi i genomsnitt bara 27 minuter i veckan på vår privatekonomi, vilket kan ha en direkt koppling till våra kunskaper i ämnet.
– Kunskap om privatekonomi är en av nycklarna till att förbättra sin ekonomiska situation och här finns det potential, konstaterar Hjelmér.

Mer om svenskarna och privatekonomin i printmagasinet, Butikstrender 6/2021

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Ny matfestival får premiär i oktober

Ny matfestival får premiär i oktober

En ny matfestival för ”medveten gastronomi” ska samla Nordens stjärnkockar och genomföra sin första upplaga i oktober i år i Stockholm.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.