Ekonomin klarar vi på 27 minuter i veckan

Många missar ränta, varnar Ica-banken
Missad ränta kan vara en stor förlust över tid, varnar Magnus Hjelmér. Foto: Pressbild Ica-banken
Idag släpper Ica-banken sin nya rapport, Pengakollen, som kan berätta att vi som privatpersoner i snitt lägger 27 minuter i veckan på ekonomin…

Idag släpper Ica-banken sin nya rapport, Pengakollen, som kan berätta att vi som privatpersoner i snitt lägger 27 minuter i veckan på ekonomin…

Idag släpper Ica-banken sin nya rapport, Pengakollen, som undersöker ekonomiska utmaningar i vardagen.
Rapporten grundar sig i en undersökning som genomförts av Kantar Sifo på uppdrag av banken och synliggör bland annat hur många som missar chansen att förbättra sin ekonomi genom bättre sparandeformer och att många känner sig osäkra kring sitt pensionssparande.

92 procent svarar att de är bra på att sköta sin privatekonomi, enligt Pengakollen. Samtidigt visar rapporten att 44 procent väljer att spara på sparkonto utan ränta, och att 56 procent placerar pengar på börsen.
Det tyder på att nästan hälften av de tillfrågade missar chansen till avkastning genom ränta-på-ränta-effekten.

– Vår rapport visar på många intressanta insikter när det gäller befolkningens privatekonomiska styrkor och utmaningar. Samtidigt är det bekymrande att se att många kan gå miste om stora summor. En av de stora utmaningarna när det kommer till sparande är att placeringen är avgörande för avkastningen. Här finns det utrymme för utveckling, säger Ica-bankens vardagsekonom, Magnus Hjelmér.

Enligt rapporten lägger vi i genomsnitt bara 27 minuter i veckan på vår privatekonomi, vilket kan ha en direkt koppling till våra kunskaper i ämnet.
– Kunskap om privatekonomi är en av nycklarna till att förbättra sin ekonomiska situation och här finns det potential, konstaterar Hjelmér.

Mer om svenskarna och privatekonomin i printmagasinet, Butikstrender 6/2021

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil