Stjärnägg lanserar hållbarhetsstrategi

Foto Pressbild
Stjärnägg har nu lanserat sin hållbarhetsstrategi. Företag säger sig vilja ta en ledande roll i kategorin hållbar omställning inom äggnäringen.

Stjärnägg lanserar nu sin hållbarhetsstrategi, och vill ta en ledande roll i den hållbara omställningen inom äggnäringen.

– Vi befinner oss i en tid av stora utmaningar för planet och människor. Vi vill vara en drivande kraft för den hållbara omställningen inom äggnäringen och en positiv kraft i svensk livsmedelsproduktion, säger Håkan Burlin, vd för Stjärnägg.

Under det senaste året har hela Stjärnäggs organisation involverats i framtagandet av en ambitiös hållbarhetsstrategi.

Arbetet har omfattat utbildning inom hållbarhet, genomförande av klimatberäkningar och påverkansanalyser i hela företagets värdekedja samt en omfattande dialog med intressenter.

– Vi har lärt oss mycket och ser med ödmjukhet fram emot att på ett strukturerat sätt driva hållbarhetsfrågorna inom äggnäringen, säger Håkan Burlin.

Strategin bygger på FN:s globala mål för hållbar utveckling. Baserat på de globala målen har Stjärnägg valt ut fem fokusområden, inom vilka Stjärnägg har satt upp ett större antal specifika mål.

– Vårt mål är att vara i framkant när det gäller att möta dagens utmaningar och att vara en positiv kraft för kommande generationer, säger Mikaela Schain, hållbarhetschef hos Stjärnägg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stärker positionen inom färdigmat

Atria Sweden AB har tagit ett stort steg framåt genom att förvärva hela aktiekapitalet i svenska färdigrättsverksamheten Gooh från Lantmännen Cerealia. Gooh är en ledande aktör inom kylda färdigrätter i den svenska dagligvaruhandeln, med en imponerande marknadsandel på cirka 25 procent.

Årets Storbolags-VD 2023

avid von Laskowski, vd för Picadeli och Greenfood Group, prisas för sitt värderingsdrivna ledarskap och banbrytande arbete inom hållbarhet och tillväxt. Hans insatser sträcker sig bortom affärsmässig framgång och har gjort Greenfood till en ledande aktör.

ATG redovisar högre vinst

ATG, det ledande spelföretaget inom hästspel, rapporterade en imponerande ökning av rörelsevinsten för det fjärde kvartalet enligt deras bokslut för 2023. Vinsten steg till 546 miljoner kronor.

Implementerar återvunnen plast

Spendrups tar ännu ett steg mot hållbarhet genom ett samarbete med förpackningsleverantören Trioworld. Tillsammans har de beslutat att övergå till användningen av 30 procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm

Återkallar Garant tropisk juice

Axfood har inlett en återkallelse av Garant Tropisk Juice efter att plastpartiklar upptäckts i vissa förpackningar. Produkten återkallas med bäst före-datum den 19 april 2024.

Ica Knuten möts av onödig kritik

Ica Knuten i Nyköping har tagit ett vågat steg i sin strävan att förnya kundupplevelsen genom att erbjuda livekonserter i butiken under helgerna. Men den nya satsningen har inte mötts av enbart positiva reaktioner från kunderna.

Här är ohälsotalet lägst i Sverige

En nyligen genomförd analys av Essity visar på en avtagande nedgång. Stockholms län toppar listan över minst antal ersatta sjukdagar, medan Västernorrlands län befinner sig i motsatt ände.

Tar stormarknad till stadsdelen

Coop fortsätter sin satsning på stadsdelen Ladugårdsängen i Örebro genom att införa sitt största stormarknadskoncept. Tio år efter sin ursprungliga etablering i området väljer kedjan att växla upp sin närvaro.

The Body Shop stänger butiker

Skönhetskedjan The Body Shop står inför en tuff tid då de tvingas stänga hälften av sina nära 200 butiker i Storbritannien. Orsaken till denna drastiska åtgärd är att kedjan hamnat under tvångsförvaltning.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil