Stjärnägg lanserar hållbarhetsstrategi

Foto Pressbild
Stjärnägg har nu lanserat sin hållbarhetsstrategi. Företag säger sig vilja ta en ledande roll i kategorin hållbar omställning inom äggnäringen.

Stjärnägg lanserar nu sin hållbarhetsstrategi, och vill ta en ledande roll i den hållbara omställningen inom äggnäringen.

– Vi befinner oss i en tid av stora utmaningar för planet och människor. Vi vill vara en drivande kraft för den hållbara omställningen inom äggnäringen och en positiv kraft i svensk livsmedelsproduktion, säger Håkan Burlin, vd för Stjärnägg.

Under det senaste året har hela Stjärnäggs organisation involverats i framtagandet av en ambitiös hållbarhetsstrategi.

Arbetet har omfattat utbildning inom hållbarhet, genomförande av klimatberäkningar och påverkansanalyser i hela företagets värdekedja samt en omfattande dialog med intressenter.

– Vi har lärt oss mycket och ser med ödmjukhet fram emot att på ett strukturerat sätt driva hållbarhetsfrågorna inom äggnäringen, säger Håkan Burlin.

Strategin bygger på FN:s globala mål för hållbar utveckling. Baserat på de globala målen har Stjärnägg valt ut fem fokusområden, inom vilka Stjärnägg har satt upp ett större antal specifika mål.

– Vårt mål är att vara i framkant när det gäller att möta dagens utmaningar och att vara en positiv kraft för kommande generationer, säger Mikaela Schain, hållbarhetschef hos Stjärnägg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil