Stjärnägg och Majblomman mot barnfattigdom

Foto Pressbild
Enligt statistiken lever 1 av 10 barn i Sverige i fattigdom. Som Sveriges ledande äggleverantör vill Stjärnägg ändra på detta genom att stötta Majblomman i arbetet mot barnfattigdom och att ge alla barn samma möjligheter till en trygg och värdig uppväxt.

Som partner till Majblomman tar Stjärnägg fram en unik äggförpackning med 15 ägg som kommer att prydas av årets fina majblomma. För varje såld ask kommer Stjärnägg att skänka 1 krona till Majblomman för att stödja deras arbete och hjälpa fler barn i Sverige.

”Vi är stolta över att fortsätta vårt samarbete med Majblomman och bidra till deras viktiga arbete för att bekämpa barnfattigdom i Sverige,” säger Jörgen Ottebäck, marknadsansvarig på Stjärnägg AB. ”Genom att köpa vår Majblomman-ask kan kunder och konsumenter vara med och bidra till Majblommans arbete med att göra skillnad i barns liv och ge dem en bättre framtid.”

”Varje år delar vi ut ekonomiskt stöd till barn i hela landet. Det handlar om enkla men viktiga saker som kläder, skor och fritidsaktiviteter. Att vi kan göra det tillsammans med Stjärnägg är mycket värdefullt. Många barnfamiljer i Sverige saknar marginaler och lågkonjunkturen drabbar barnen hårt just nu,” säger Majblommans generalsekreterare Åse Henell.

2024 års Majblomma är violfärgad med en pärla i mitten, designad av 16-åriga Alexis Monnakgotla Svensson från Stockholm.

”Min kompis heter Viola, så majblomman blev violfärgad! Vi lärde känna varandra på ett teaterläger och blev kompisar på fem minuter. Vi behövde inte säga något, det var som att vi redan kände varandra. Så man kan säga att majblomman symboliserar vänskap, jag tror det var det som juryn fastnade för,” säger Alexis Monnakgotla Svensson.

Majblomman 15-pack ägg innehåller färska ägg från utehöns som har tillgång till utomhusvistelse året runt. Hönorna äter ett sojafritt foder som bidrar till ett lägre klimatavtryck. Sojan har vi ersatt med andra proteinkällor som odlas närmare och som även ger en ökad svensk produktion. Äggen får dessutom en naturligt gulare gula och smakar fantastiskt gott, säger Jörgen Ottebäck, marknadsansvarig på Stjärnägg.

Majblomman 2024 börjar säljas den 10 april och runt 40 000 barn förväntas sälja majblommor. Samma datum kommer även Majblomman 15-p ägg finnas tillgänglig i butik.

Stjärnägg uppmanar alla sina kunder och konsumenter att stödja detta initiativ genom att dels köpa Majblommor av barn samt att välja Majblomman-asken när man köper sina ägg. Äggen finns tillgängliga i butiker över hela landet under april-maj. Besök även www.majblomman.se för att hitta fler sätt att bidra.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil