Stor majoritet vill ha skolmjölken kvar

Foto MostPhotos
Franskägda Skånemejerier har gjort en undersökning bland skånska föräldrar, vilken visar att en stor majoritet av dem vill ha skolmjölken kvar.

Fler än fyra av fem skånska föräldrar, som svarat i en ny undersökning Skånemejerier låtit göra, tycker det är viktigt att mjölk serveras i skolan. 
Samtidigt är många svarande osäkra på om deras barn får i sig den näring de behöver varje dag, visar undersökningen som presenteras inför Skolmjölkens dag den 28 september.

I undersökningen säger 86 procent av de skånska föräldrar som har svarat att de tycker att det är viktigt att mjölk serveras i skolorna. 
Samtidigt uppger 18 procent av de svarande att de är osäkra om deras barn får i sig den näring de behöver varje dag.

– Ett glas mjölk till lunchen ökar chanserna att barnen får i sig tillräckligt med näring för att orka med att leka och lära under skoldagen. Det blir särskilt viktigt för de barn som av någon anledning inte vill äta maten som serveras, eller äter en mindre portion, säger Birgitta Åkesson, måltidsstrateg i Landskrona stad.

– Skolmjölken är otroligt viktig, inte minst eftersom den hjälper till att utjämna skillnader i näringsintaget hos barn. Mjölk är ett av de mest näringstäta livsmedlen som finns, både i förhållande till pris och miljöpåverkan, och detta blir extra tydligt när du jämför med andra dryckesalternativ. Du får helt enkelt mycket näring för pengarna, och med minsta möjliga klimatpåverkan. Särskilt nämnvärt är proteininnehållet där mjölk sticker ut med sitt naturliga högkvalitativa protein som dessutom är betydligt billigare än andra alternativ, säger Cecilia von Perglas, försäljningsansvarig för mjölk hos Skånemejerier.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil