Stora problem med brott i butik även nu

Foto MostPhotos
När Svensk handel presenterar sitt säkerhetsindex för andra kvartalet visar det att 43 procent av butikerna utsatts för brott eller hotfullt beteende.

Svensk handels säkerhetsindex för det andra kvartalet 2023 visar att 43 procent av butikerna har utsatts för brott eller hotfullt beteende den senaste tiden.
Det är en minskning med fyra procentenheter sedan föregående kvartal – samtidigt som det är en ökning med två procentenheter jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

– Svenska butiker är fortsatt hårt drabbade av stölder, vi ser också att risken att utsättas hot eller våld i sin butik ökat något. Mängdbrotten är fortsatt ett av den svenska handelns största problem säger Nina Jelver, säkerhetschef hos Svensk handel.

– Vi uppmanar våra medlemmar att polisanmäla alla brott. Men för att det ska vara lönt att anmäla måste polisen ta anmälningarna på allvar och utreda de brott som begås. Det måste bli kännbart att begå kriminella handlingar i butik, säger Nina Jelver.

För handelns vidkommande är det avgörande att anmälningarna leder till utredning och när så är påkallat fällande domar.
Bland anledningarna till att stölder inte anmäls märks i Trygghetsbarometern att alternativet ”En polisanmälan leder sällan till något åtal eller dom” står för en fortsatt hög andel.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil